Прекопан прилаз стамбеним зградама

Станари из Улице Иве Андрића у насељу "Интергај" у Бијељини у послијеподневним часовима протестовали су због, како кажу, нелегалног прекопавања прилазног пута њиховим стамбеним зградама. Полиција је зауставила радове. Власник "Интергаја", чија је фирма извођач радова, тврди да се радови обављају према утврђеном плану и закону.

Република Српска 25.07.2016 | 23:00
Прекопан прилаз стамбеним зградама
Станари из Улице Иве Андрића били су у чуду кад су видјели да радници "Интергаја" данас око 14 часова прекопавају прилазни пут њиховим зградама. Они тврде да се тиме жели избјећи инспекција, како тврде, због нелегалних радњи. Кажу да већ 13 година имају тај прилаз, а сада је прекопан.

Станар Игор Ђурановић каже да је ово све смишљено.

"Чак нам се шеф смије у лице, каже да смо знали да ће бити игралиште. Зар бих ја овдје купио стан, па једино сам имао тај прилаз", каже Ђурановић.



Станар Гавро Милошевић у револту каже: "Поднијећемо кривичну пријаву против Слободана, који нам је пресјекао главни пут за нашу зграду. Он каже да може да ради шта хоће, да је све његово. Што значи да ће сутра и наше паркинге испред зграда да прода, да направи гараже, па да нама поново прода, јер он може да ради шта хоће".

На позив грађана полиција је зауставила радове до сутра, када инспекција треба да утврди да ли је легална изградња или не.

"Ми ћемо тражити од инспекције да каже има ли он икакву сагласност и како може добити сагласност на јавном добру. Гдје је мјесна заједница, ваљда се ми питамо као станари. Ми морамо да заобилазимо, правимо слаломе аутима, ту има дјеце, неко хоће да сели, не може да приступи згради са великим камионом", прича станар Ранко Суботић.

Власник "Интергаја" Слободан Јовановић тврди да се ради све по закону: "Ми имамо све папире, ту није ни планиран пут, ту регулационим планом није планирано ништа. Ту се сада гради игралиште".

Јовановић каже да је садашњи прилазни пут био привремено рјешење и да ови станари имају прилаз зградама из правца тржног центра "Том", који је и планиран пројектом насеља. Коначан суд о овом спору даће грађевинска инспекција.



БН телевизија

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

клапац

25.07.2016 21:15

Септицка пуна до врха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

комсија из улицице

25.07.2016 22:49

Ниста ново и у самом центру Бн поред Велтингове зграде из истих разлога стоји рупцага оградјена зардјалом зицаном конструкцијом која само сто не падне асфалт подривен све обрасло травом а комунална инспекција сваки дан змиреци пролази да би казњавали власнике не покосених двориста...Кад овај слуцај лези у ладици преко 10 година ста ви на периферији оцекујете?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајево

26.07.2016 16:13

Који си ти краљ, цуј "ви с периферије"! Мозда су и Хасе падински дио града? Није ово метропола него обицна варосица, оовде је исто или Обарска или Робна куца Емпоријум, село па село

Name

приправник

26.07.2016 16:39

Пролази змиреци зато сто нема никаве везе са том рупцагом, ал зато за двориста има и зато и казњава неодговорне.

Name

@Сарајево или Зепа исто па исто

26.07.2016 18:26

Не нервирај се,завист је болест и цир мозе да ти пукне.

Name

реСарајево

31.07.2016 00:01

Ако имас такво лијепо мисљење а ти се врати у Са своју метрополу а наса села остави нама сељацима...млого добро смо и без вас зивјели.И јос несто сви сте ви сарајлије исто ко сто смо ми београдјани зато боље да се ниси ни јавио.

Name

интергај

26.07.2016 10:53

Прави игралисте а улица Иве Андрица вец 3 године у мраку. Теско им ријесити проблем улицне расвјете. Велика срамота! То је доказ да проблеме градјана нико не рјесава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цупс

26.07.2016 11:59

Ко вас је тјерао да купујете станове а не гледате урбанистицке мапе, на каквом је терену направљен објекат, колики потрес мозе да издрзи, у којем је ЕКО стандарду то це тек да додје па це опет бити фрке, има ли сву документацију, ста је гдје предвидјено планом итд.... То нико од вас није гледао, а дао толики новац. Па ауто кад купујес идес код свих могуцих мајстора да провјерис км и остало а ви дајете толики новац напамет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хит дана

26.07.2016 14:30

Пази да суд не дадне грађевинска инспекција! То би тек био виц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ђе је?

26.07.2016 15:36

Која грађевинска инспекција? Да ради по закону И да се ради по закону не би постојале зграде на тротоарима И три метра од прозора друге зграде?

ОДГОВОРИТЕ