Prekopan prilaz stambenim zgradama

Stanari iz Ulice Ive Andrića u naselju "Intergaj" u Bijeljini u poslijepodnevnim časovima protestovali su zbog, kako kažu, nelegalnog prekopavanja prilaznog puta njihovim stambenim zgradama. Policija je zaustavila radove. Vlasnik "Intergaja", čija je firma izvođač radova, tvrdi da se radovi obavljaju prema utvrđenom planu i zakonu.

Republika Srpska 25.07.2016 | 23:00
Prekopan prilaz stambenim zgradama
Stanari iz Ulice Ive Andrića bili su u čudu kad su vidjeli da radnici "Intergaja" danas oko 14 časova prekopavaju prilazni put njihovim zgradama. Oni tvrde da se time želi izbjeći inspekcija, kako tvrde, zbog nelegalnih radnji. Kažu da već 13 godina imaju taj prilaz, a sada je prekopan.

Stanar Igor Đuranović kaže da je ovo sve smišljeno.

"Čak nam se šef smije u lice, kaže da smo znali da će biti igralište. Zar bih ja ovdje kupio stan, pa jedino sam imao taj prilaz", kaže Đuranović.



Stanar Gavro Milošević u revoltu kaže: "Podnijećemo krivičnu prijavu protiv Slobodana, koji nam je presjekao glavni put za našu zgradu. On kaže da može da radi šta hoće, da je sve njegovo. Što znači da će sutra i naše parkinge ispred zgrada da proda, da napravi garaže, pa da nama ponovo proda, jer on može da radi šta hoće".

Na poziv građana policija je zaustavila radove do sutra, kada inspekcija treba da utvrdi da li je legalna izgradnja ili ne.

"Mi ćemo tražiti od inspekcije da kaže ima li on ikakvu saglasnost i kako može dobiti saglasnost na javnom dobru. Gdje je mjesna zajednica, valjda se mi pitamo kao stanari. Mi moramo da zaobilazimo, pravimo slalome autima, tu ima djece, neko hoće da seli, ne može da pristupi zgradi sa velikim kamionom", priča stanar Ranko Subotić.

Vlasnik "Intergaja" Slobodan Jovanović tvrdi da se radi sve po zakonu: "Mi imamo sve papire, tu nije ni planiran put, tu regulacionim planom nije planirano ništa. Tu se sada gradi igralište".

Jovanović kaže da je sadašnji prilazni put bio privremeno rješenje i da ovi stanari imaju prilaz zgradama iz pravca tržnog centra "Tom", koji je i planiran projektom naselja. Konačan sud o ovom sporu daće građevinska inspekcija.



BN televizija

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

klapac

25.07.2016 21:15

Septicka puna do vrha.

ODGOVORITE
Name

komsija iz ulicice

25.07.2016 22:49

Nista novo i u samom centru Bn pored Veltingove zgrade iz istih razloga stoji rupcaga ogradjena zardjalom zicanom konstrukcijom koja samo sto ne padne asfalt podriven sve obraslo travom a komunalna inspekcija svaki dan zmireci prolazi da bi kaznjavali vlasnike ne pokosenih dvorista...Kad ovaj slucaj lezi u ladici preko 10 godina sta vi na periferiji ocekujete?

ODGOVORITE
Name

Sarajevo

26.07.2016 16:13

Koji si ti kralj, cuj "vi s periferije"! Mozda su i Hase padinski dio grada? Nije ovo metropola nego obicna varosica, oovde je isto ili Obarska ili Robna kuca Emporijum, selo pa selo

Name

pripravnik

26.07.2016 16:39

Prolazi zmireci zato sto nema nikave veze sa tom rupcagom, al zato za dvorista ima i zato i kaznjava neodgovorne.

Name

@Sarajevo ili Zepa isto pa isto

26.07.2016 18:26

Ne nerviraj se,zavist je bolest i cir moze da ti pukne.

Name

reSarajevo

31.07.2016 00:01

Ako imas takvo lijepo misljenje a ti se vrati u Sa svoju metropolu a nasa sela ostavi nama seljacima...mlogo dobro smo i bez vas zivjeli.I jos nesto svi ste vi sarajlije isto ko sto smo mi beogradjani zato bolje da se nisi ni javio.

Name

intergaj

26.07.2016 10:53

Pravi igraliste a ulica Ive Andrica vec 3 godine u mraku. Tesko im rijesiti problem ulicne rasvjete. Velika sramota! To je dokaz da probleme gradjana niko ne rjesava.

ODGOVORITE
Name

cups

26.07.2016 11:59

Ko vas je tjerao da kupujete stanove a ne gledate urbanisticke mape, na kakvom je terenu napravljen objekat, koliki potres moze da izdrzi, u kojem je EKO standardu to ce tek da dodje pa ce opet biti frke, ima li svu dokumentaciju, sta je gdje predvidjeno planom itd.... To niko od vas nije gledao, a dao toliki novac. Pa auto kad kupujes ides kod svih mogucih majstora da provjeris km i ostalo a vi dajete toliki novac napamet.

ODGOVORITE
Name

Hit dana

26.07.2016 14:30

Pazi da sud ne dadne građevinska inspekcija! To bi tek bio vic.

ODGOVORITE
Name

đe je?

26.07.2016 15:36

Koja građevinska inspekcija? Da radi po zakonu I da se radi po zakonu ne bi postojale zgrade na trotoarima I tri metra od prozora druge zgrade?

ODGOVORITE