Монструми да робијају до краја живота!

Игор Јурић уочи обележавања две године од трагичне смрти његове кћерке Тијане. Време не може да попуни празнину, али можемо да учинимо нешто за другу децу.

Србија 25.07.2016 | 22:20
Монструми да робијају до краја живота!
Ништа не може да попуни Тијанино место и већ две године тражимо начин како да се изборимо са чињеницом да у кући више нема њене песме, смеха, доброте којом нас је све обасипала. Време никада неће бити савезник, већ само тежак пут да се изборимо са празнином која је остала за њом...

Овим речима, у једном даху, Игор Јурић, отац девојчице која је пре тачно две година настрадала у Бајмоку, одговара на наше питање поводом годишњице Тијанине смрти. Постављамо га, а знамо да постоји само један једини одговор.

- У нашој породици се отворио један велики јаз, раздор између наших ранијих жеља и планова и онога што живимо данас. Живели смо за Тијану и Сашку, а после Тијанине сахране сви наши велики планови пали су у воду - наставља отац "храброст". - Али, Тијана ми је дала снагу да радим све ово што је данас заокружено у форми фондације која носи њено име. Урадили смо много тога. Ипак, изгледа да није довољно. Имам доживотни мотив да се борим да се Тијанина судбина не понавља кроз неку другу децу. И зато све теже подносим губитак сваког детета.

Овај храбри човек прича даље како га је потресла смрт мале Анђе из околине Зајечара. То што се десило тамо и стотине порука родитеља које добија на личну пошту, вели, увериле су га да се нешто мора радикално мењати. У наредном периоду, каже, бориће се и за увођење казне доживотне робије са тешким принудним радом.

- Подржавам државу да после убиства трогодишњег детета пооштри казнену политику, али то није довољно - јасан је Јурић. - Казном доживотне робије једном за свагда искључили би појаву повратника. Насилници би заувек били склоњени са улица. Не би постојала могућност да монструм који је силовао и убио недужно лице изађе из затвора после одслужене казне и понови исти или још страшнији злочин.

ФОНДАЦИЈА

Током годину и по дана "Фондација Тијана Јурић" реализовала је бројне активности, међу којима су измена Закона о полицији (Тијанин закон), чланство у Међународној организацији за потрагу деце "АМБЕР Алерт Еуропе", сарадња са Министарством унутрашњих послова и Министарством за рад. Спроведено је око 60 едукација о безбедној употреби интернета "Тијана клик" на српском и мађарском језику, трибина о трговини људима и педофилији и едукативних интерактивних представа.

Извор: Новости

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Бизнис

25.07.2016 21:04

Направио на смрти јадног дјетета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Профессор

26.07.2016 07:41

Не лупај, човек све што ради је за добро других а да Тијанино име вечно живи. Ти си мало глуп

Name

Милан

25.07.2016 22:13

Смртна,казна вјесањем,на тргу

ОДГОВОРИТЕ