Monstrumi da robijaju do kraja života!

Igor Jurić uoči obeležavanja dve godine od tragične smrti njegove kćerke Tijane. Vreme ne može da popuni prazninu, ali možemo da učinimo nešto za drugu decu.

Srbija 25.07.2016 | 22:20
Monstrumi da robijaju do kraja života!
Ništa ne može da popuni Tijanino mesto i već dve godine tražimo način kako da se izborimo sa činjenicom da u kući više nema njene pesme, smeha, dobrote kojom nas je sve obasipala. Vreme nikada neće biti saveznik, već samo težak put da se izborimo sa prazninom koja je ostala za njom...

Ovim rečima, u jednom dahu, Igor Jurić, otac devojčice koja je pre tačno dve godina nastradala u Bajmoku, odgovara na naše pitanje povodom godišnjice Tijanine smrti. Postavljamo ga, a znamo da postoji samo jedan jedini odgovor.

- U našoj porodici se otvorio jedan veliki jaz, razdor između naših ranijih želja i planova i onoga što živimo danas. Živeli smo za Tijanu i Sašku, a posle Tijanine sahrane svi naši veliki planovi pali su u vodu - nastavlja otac "hrabrost". - Ali, Tijana mi je dala snagu da radim sve ovo što je danas zaokruženo u formi fondacije koja nosi njeno ime. Uradili smo mnogo toga. Ipak, izgleda da nije dovoljno. Imam doživotni motiv da se borim da se Tijanina sudbina ne ponavlja kroz neku drugu decu. I zato sve teže podnosim gubitak svakog deteta.

Ovaj hrabri čovek priča dalje kako ga je potresla smrt male Anđe iz okoline Zaječara. To što se desilo tamo i stotine poruka roditelja koje dobija na ličnu poštu, veli, uverile su ga da se nešto mora radikalno menjati. U narednom periodu, kaže, boriće se i za uvođenje kazne doživotne robije sa teškim prinudnim radom.

- Podržavam državu da posle ubistva trogodišnjeg deteta pooštri kaznenu politiku, ali to nije dovoljno - jasan je Jurić. - Kaznom doživotne robije jednom za svagda isključili bi pojavu povratnika. Nasilnici bi zauvek bili sklonjeni sa ulica. Ne bi postojala mogućnost da monstrum koji je silovao i ubio nedužno lice izađe iz zatvora posle odslužene kazne i ponovi isti ili još strašniji zločin.

FONDACIJA

Tokom godinu i po dana "Fondacija Tijana Jurić" realizovala je brojne aktivnosti, među kojima su izmena Zakona o policiji (Tijanin zakon), članstvo u Međunarodnoj organizaciji za potragu dece "AMBER Alert Europe", saradnja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom za rad. Sprovedeno je oko 60 edukacija o bezbednoj upotrebi interneta "Tijana klik" na srpskom i mađarskom jeziku, tribina o trgovini ljudima i pedofiliji i edukativnih interaktivnih predstava.

Izvor: Novosti

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Biznis

25.07.2016 21:04

Napravio na smrti jadnog djeteta.

ODGOVORITE
Name

Professor

26.07.2016 07:41

Ne lupaj, čovek sve što radi je za dobro drugih a da Tijanino ime večno živi. Ti si malo glup

Name

Milan

25.07.2016 22:13

Smrtna,kazna vjesanjem,na trgu

ODGOVORITE