Јунаци! Напред у славу!

Кошаркашка репрезентација Србије отпутовала је за Аргентину. "Идемо да се побијемо за медаљу", поручује селектор Ђорђевић.

Кошарка 26.07.2016 | 13:15
Јунаци! Напред у славу!
"Орлови" су одлетели у Јужну Америку.

Кошаркашка репрезентација Србије кренула је у понедељак са београдског аеродрома ка Аргентини, где ће у Кордоби учествовати на контролном турниру (Француска, Аргентина и Хрватска), који ће јој бити генерална проба за олимпијску смотру.

Селектор Александар Ђорђевић уверио је на аеродрому да ће његова екипа представљати земљу на прави начин, подвлачећи да су амбиције тима веома велике.

"Хвала Олимпијском комитету Србије што су нас припремили за пут и боравак тамо. У нашим торбама су упутства за живот, а надам се да имамо упутства за резултат. Обећавам да ћемо се лепо понашати у путу и да ћемо тамо на прави начин представљати своју земљу. Велика нам је част што представљамо Србију. Наше амбиције су јако велике. Идемо да се побијемо за медаљу", рекао је Дјорђевић новинарима на аеродрому пред полазак.

Капитен Милош Теодосић је казао да је тим спреман и жељан.

"Спремни смо и жељни да одиграмо своју најбољу кошарку и представљамо Србију у најбољем светлу. Могу да обећам да ћемо играти своју најбољу кошарку коју можемо, а да ли ће то бити довољно за медаљу или шта већ, то не знам. Желим срећу свим момцима и свима у стручном штабу", рекао је Теодосић.

Новинари су питали капитена шта је реално да се очекује од кошаркаша, али Теодосић је поновио да је то само приступ.

"Реално је оно што смо рекли: да ћемо играти најбоље што можемо, да ћемо у сваку утакмицу ући да се боримо за грб који носимо, за што боље игре и што више победа. Да ли ће то бити довољно за медаљу, не знам. То је оно што сви треба да очекујете од нас - да изгинемо на терену", рекао је Теодосић.

Стефан Марковић је поновио амбиције тима.

"Најзад смо дошли до Олимпијских игара и онога о чему сви сањају. Идемо да се боримо за једну од медаља", рекао је Марковић.

Генерални секретар Олимпијског комитета Србије Ђорђе Вишацки рекао је да национални комитет може само да пожели срећу кошаркашима.

"Част ми је што седим између селектора и капитена наше репрезентације. Сваки пут се трудимо да чланове нашег олимпијског тима испратимо и пожелимо им све најбоље. То је реално једино што је потребно овим момцима. Они знају зашто иду тамо, а њихове амбиције су наше амбиције. Желимо вам среће, пре свега спортске, али и људске, јер је то потребно на Олимпијским играма", рекао је Вишацки.

Председник Драган Ђилас захвалио је још једном кошаркашима на свему.

"Хвала још једном свима што сте се жртвовали, што сте дошли повређени и полуповређени. Сви знате шта се очекује од вас, да се побијете за медаљу и да на прави начин представљате Србију. Па се видимо у Рију, а после тога се надам и на балкону", рекао је Ђилас.

Момци, срећно! Чекамо вас око 22. августа.

Вратите се поносни и насмејани!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар