Junaci! Napred u slavu!

Košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je za Argentinu. "Idemo da se pobijemo za medalju", poručuje selektor Đorđević.

Košarka 26.07.2016 | 13:15
Junaci! Napred u slavu!
"Orlovi" su odleteli u Južnu Ameriku.

Košarkaška reprezentacija Srbije krenula je u ponedeljak sa beogradskog aerodroma ka Argentini, gde će u Kordobi učestvovati na kontrolnom turniru (Francuska, Argentina i Hrvatska), koji će joj biti generalna proba za olimpijsku smotru.

Selektor Aleksandar Đorđević uverio je na aerodromu da će njegova ekipa predstavljati zemlju na pravi način, podvlačeći da su ambicije tima veoma velike.

"Hvala Olimpijskom komitetu Srbije što su nas pripremili za put i boravak tamo. U našim torbama su uputstva za život, a nadam se da imamo uputstva za rezultat. Obećavam da ćemo se lepo ponašati u putu i da ćemo tamo na pravi način predstavljati svoju zemlju. Velika nam je čast što predstavljamo Srbiju. Naše ambicije su jako velike. Idemo da se pobijemo za medalju", rekao je Djorđević novinarima na aerodromu pred polazak.

Kapiten Miloš Teodosić je kazao da je tim spreman i željan.

"Spremni smo i željni da odigramo svoju najbolju košarku i predstavljamo Srbiju u najboljem svetlu. Mogu da obećam da ćemo igrati svoju najbolju košarku koju možemo, a da li će to biti dovoljno za medalju ili šta već, to ne znam. Želim sreću svim momcima i svima u stručnom štabu", rekao je Teodosić.

Novinari su pitali kapitena šta je realno da se očekuje od košarkaša, ali Teodosić je ponovio da je to samo pristup.

"Realno je ono što smo rekli: da ćemo igrati najbolje što možemo, da ćemo u svaku utakmicu ući da se borimo za grb koji nosimo, za što bolje igre i što više pobeda. Da li će to biti dovoljno za medalju, ne znam. To je ono što svi treba da očekujete od nas - da izginemo na terenu", rekao je Teodosić.

Stefan Marković je ponovio ambicije tima.

"Najzad smo došli do Olimpijskih igara i onoga o čemu svi sanjaju. Idemo da se borimo za jednu od medalja", rekao je Marković.

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki rekao je da nacionalni komitet može samo da poželi sreću košarkašima.

"Čast mi je što sedim između selektora i kapitena naše reprezentacije. Svaki put se trudimo da članove našeg olimpijskog tima ispratimo i poželimo im sve najbolje. To je realno jedino što je potrebno ovim momcima. Oni znaju zašto idu tamo, a njihove ambicije su naše ambicije. Želimo vam sreće, pre svega sportske, ali i ljudske, jer je to potrebno na Olimpijskim igrama", rekao je Višacki.

Predsednik Dragan Đilas zahvalio je još jednom košarkašima na svemu.

"Hvala još jednom svima što ste se žrtvovali, što ste došli povređeni i polupovređeni. Svi znate šta se očekuje od vas, da se pobijete za medalju i da na pravi način predstavljate Srbiju. Pa se vidimo u Riju, a posle toga se nadam i na balkonu", rekao je Đilas.

Momci, srećno! Čekamo vas oko 22. avgusta.

Vratite se ponosni i nasmejani!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar