Гробари се сјећају 2008. године, али ово је горе!

Фудбалери Партизана у прва три званична меча ове сезоне нису постигли гол. Највећа "суша" још од 2008. године, али су тада ривали били далеко јачи.

Фудбал 26.07.2016 | 00:00
Гробари се сјећају 2008. године, али ово је горе!
90 минута у Београду, 120 минута у Лубину и 90 минута у Новом Саду.

Оно што је заједничко за прва три званична меча Партизана у новој сезони, поред тога што су у њима разочарали навијаче, јесте и то да ни у једном од њих нису успели да постигну гол!

Ако не рачунамо пенал серију против Заглембја, мада ни тада нису били претерано "ефикасни"...

Упркос томе што је тренер Иван Томић најавио да ће његова екипа играти офанзиван фудбал, што се донекле могло видети, она није успела да материјализује ниједну од шанси у које су улазили Немања Михајловић, Никола Ђурђић, Валериј Божинов, Мирослав Радовић, Дарко Брашанац и сви остали који су били на терену за ових 300 минута нове сезоне.

И у трећој узастопној утакмици је на семафору стајала "нула".

У појединим тренуцима меча против Бачке, новог суперлигаша против кога је Партизан ремизирао без голова у Новом Саду, могло се чути како Гробари певају својим миљеницима да "дају тај гол", али било је узалуд и овог пута.

Ово је први пут још од 2008. године да Партизан на три узастопна меча није успео да постигне макар један погодак. То је било у новембру и децембру поменуте године, али против далеко тежих ривала.

Црно-бели су у то време играли Лигу Европе и прво су у Београду поражени од Стандарда из Лијежа 1:0, да би истим резултатом, само у надокнади времена, поражени у Чачку од Борца.Потом су се опет "пребацили" на Европу и сјајну Севиљу, а у Шпанији су Андалужани били убедљиви - 3:0.

Играчима је било потребно мало времена да се "ресетују" од таквих мечева, па нису победили ни на следећа три, али су се бар уписали у стрелце. "Црну серију" прекинуо је Адем Љајић против Рада (1:1)голом у 36. минуту, а потом су црно-бели ремизирали и са Војводином (0:0) и Црвеном звездом (1:1), да би потом коначно савладали Јавор у Ивањици (1:0).

Ко ће прекинути ову "црну серију" Партизана?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар