Grobari se sjećaju 2008. godine, ali ovo je gore!

Fudbaleri Partizana u prva tri zvanična meča ove sezone nisu postigli gol. Najveća "suša" još od 2008. godine, ali su tada rivali bili daleko jači.

Fudbal 26.07.2016 | 00:00
Grobari se sjećaju 2008. godine, ali ovo je gore!
90 minuta u Beogradu, 120 minuta u Lubinu i 90 minuta u Novom Sadu.

Ono što je zajedničko za prva tri zvanična meča Partizana u novoj sezoni, pored toga što su u njima razočarali navijače, jeste i to da ni u jednom od njih nisu uspeli da postignu gol!

Ako ne računamo penal seriju protiv Zaglembja, mada ni tada nisu bili preterano "efikasni"...

Uprkos tome što je trener Ivan Tomić najavio da će njegova ekipa igrati ofanzivan fudbal, što se donekle moglo videti, ona nije uspela da materijalizuje nijednu od šansi u koje su ulazili Nemanja Mihajlović, Nikola Đurđić, Valerij Božinov, Miroslav Radović, Darko Brašanac i svi ostali koji su bili na terenu za ovih 300 minuta nove sezone.

I u trećoj uzastopnoj utakmici je na semaforu stajala "nula".

U pojedinim trenucima meča protiv Bačke, novog superligaša protiv koga je Partizan remizirao bez golova u Novom Sadu, moglo se čuti kako Grobari pevaju svojim miljenicima da "daju taj gol", ali bilo je uzalud i ovog puta.

Ovo je prvi put još od 2008. godine da Partizan na tri uzastopna meča nije uspeo da postigne makar jedan pogodak. To je bilo u novembru i decembru pomenute godine, ali protiv daleko težih rivala.

Crno-beli su u to vreme igrali Ligu Evrope i prvo su u Beogradu poraženi od Standarda iz Liježa 1:0, da bi istim rezultatom, samo u nadoknadi vremena, poraženi u Čačku od Borca.Potom su se opet "prebacili" na Evropu i sjajnu Sevilju, a u Španiji su Andalužani bili ubedljivi - 3:0.

Igračima je bilo potrebno malo vremena da se "resetuju" od takvih mečeva, pa nisu pobedili ni na sledeća tri, ali su se bar upisali u strelce. "Crnu seriju" prekinuo je Adem Ljajić protiv Rada (1:1)golom u 36. minutu, a potom su crno-beli remizirali i sa Vojvodinom (0:0) i Crvenom zvezdom (1:1), da bi potom konačno savladali Javor u Ivanjici (1:0).

Ko će prekinuti ovu "crnu seriju" Partizana?

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar