Олердајс: Клупа Енглеске је изазов каријере!

Нови селектор фудбалске репрезентације Енглеске Сем Олердајс рекао је да ће му тај посао бити највећи изазов у каријери.

Фудбал 29.07.2016 | 12:30
Олердајс: Клупа Енглеске је изазов каријере!
Олердајс је на својој првој конференцији за новинаре као селектор казао да је "управљање људима" његова најбоља особина.

"Ово ће ми бити највећи изазов у дугачкој каријери и надам се да ћу бити успешан као и до сада", рекао је Олердајс новинарима у националном фудбалском центру Енглеске, Сент Џорџ парку.

Олердајс је прошле сезоне помогао Сандерленду да остане у Премијер лиги, а на клупи Енглеске заменио је Роја Хоџсона, након разочаравајућег Европског првенства. Његов помоћник биће Семи Ли, који му је био асистент и у Болтону.

"Тренирао сам раније играче светске класе: Фернандо Јеро, Јури Ђоркаеф, Џеј Џеј Окоча, Гари Спид, Никола Анелка и Мајкл Овен. Тренирао сам и неке талентоване играче. Код њих је добра ствар што могу да вам олакшају живот, знају шта хоћете. Врло сам узбудјен што ћу радити са енглеском елитом јер они брзо усвајају ваше идеје", рекао је Олердајс.

"Велики Сем" је цењен у Енглеској, иако није освојио ниједан велики трофеј.

"У смислу освајања трофеја, нажалост, никада нисам дошао до самог врха Премијер лиге. Спасавао сам клубове и никада нисам испао из лиге. Није то исто као освајање ФА Купа или Лига купа, али јесте велико достигнуће", рекао је Олердајс.

Он је казао да не зна како ће његов тим играти, јер то зависи од играча који су у том тренутку ту.

"Мислим да је зближавање тима изузетно важно, као и покушавање да се створи тај тимски дух и да се притом забавите. Уживао сам у свом животу у фудбалу. Овај посао је врхунац и желим у њему да уживам највише", рекао је Олердајс.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар