Olerdajs: Klupa Engleske je izazov karijere!

Novi selektor fudbalske reprezentacije Engleske Sem Olerdajs rekao je da će mu taj posao biti najveći izazov u karijeri.

Fudbal 29.07.2016 | 12:30
Olerdajs: Klupa Engleske je izazov karijere!
Olerdajs je na svojoj prvoj konferenciji za novinare kao selektor kazao da je "upravljanje ljudima" njegova najbolja osobina.

"Ovo će mi biti najveći izazov u dugačkoj karijeri i nadam se da ću biti uspešan kao i do sada", rekao je Olerdajs novinarima u nacionalnom fudbalskom centru Engleske, Sent Džordž parku.

Olerdajs je prošle sezone pomogao Sanderlendu da ostane u Premijer ligi, a na klupi Engleske zamenio je Roja Hodžsona, nakon razočaravajućeg Evropskog prvenstva. Njegov pomoćnik biće Semi Li, koji mu je bio asistent i u Boltonu.

"Trenirao sam ranije igrače svetske klase: Fernando Jero, Juri Đorkaef, Džej Džej Okoča, Gari Spid, Nikola Anelka i Majkl Oven. Trenirao sam i neke talentovane igrače. Kod njih je dobra stvar što mogu da vam olakšaju život, znaju šta hoćete. Vrlo sam uzbudjen što ću raditi sa engleskom elitom jer oni brzo usvajaju vaše ideje", rekao je Olerdajs.

"Veliki Sem" je cenjen u Engleskoj, iako nije osvojio nijedan veliki trofej.

"U smislu osvajanja trofeja, nažalost, nikada nisam došao do samog vrha Premijer lige. Spasavao sam klubove i nikada nisam ispao iz lige. Nije to isto kao osvajanje FA Kupa ili Liga kupa, ali jeste veliko dostignuće", rekao je Olerdajs.

On je kazao da ne zna kako će njegov tim igrati, jer to zavisi od igrača koji su u tom trenutku tu.

"Mislim da je zbližavanje tima izuzetno važno, kao i pokušavanje da se stvori taj timski duh i da se pritom zabavite. Uživao sam u svom životu u fudbalu. Ovaj posao je vrhunac i želim u njemu da uživam najviše", rekao je Olerdajs.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar