Тужиоци траже одбацивање навода Младићеве одбране

Хашко тужилаштво затражило је одбијање захтјева одбране Ратка Младића за преиспитивање одлуке којом је дозвољено да правници који су радили на пресуди Радовану Караџићу раде на пресуди Младићу.

Република Српска 25.07.2016 | 14:30
Тужиоци траже одбацивање навода Младићеве одбране
Тужиоци су у поднеску Жалбеном вијећу Хашког трибунала навели да не постоје разлози да се “преиспита или поништи” одлука Вијећа да Младићево право на фер суђење није прекршено тиме што су неки од правника који су радили на пресуди Караџићу, сада чланови Вијећа које ће донијети пресуду Младићу, преноси БИРН-Јустице Репорт.  

Младићеви адвокати су рекли да су правници у пресуди Караџићу већ донијели неке закључке о кривици бившег команданта Војске Републике Српске и да због тога требају бити дисквалификовани. Тај захтјев је одбачен јер је Вијеће казало да правници не доносе закључке о кривици, већ да је то улога судија, након чега је одбрана затражила да се та одлука преиспита или поништи.

Тужиоци су у одговору навели да Младићеви адвокати нису образложили зашто би одлука била преиспитана, већ да се само понављају аргументи из првог поднеска, као и да би коначно рјешење тог питања требало бити изнесено у жалби.

"Доказни поступак одбране је скоро завршен, јер ће посљедњи свједок дати исказ за мјесец дана, 16. аугуста. У интересу правде је да се овај поступак заврши експедитивно. Било каква дозвола за жалбу по овом питању би створила застој умјесто да убрза поступак" наводе тужиоци.

Младићева одбрана је прошле седмице затражила и обуставу поступка пред Хашким трибуналом због “системске пристрасности” тог суда.

Младићева одбрана је прошле седмице затражила и обуставу поступка пред Хашким трибуналом због “системске пристрасности” тог суда.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ех

25.07.2016 18:15

Младицу продасе те цигани из Београда за добре паре. И тебе и Карадзица. И многе друге! А увукли над у рат!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

25.07.2016 20:34

Треба да се зна ко је добро од политицара у Београду пара од изруцења (продаје) Младица, Карадзица и други хаски оптузеника МЗ.

Name

Врс

25.07.2016 21:53

Врховни комаданте, зелимо да ти се зхвалимо сто си нас водио, све оне који су те издали стици це клетва са Косова поља. Зив нам био и ускоро нам се придрузио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кобац

26.07.2016 06:06

Створио је РС крв је цурила на све стране и сад га треба наградити народ уморан од свакаве болести и глади дјеца жељна свачег живот катасрофа хајде што за нас него и дјеца испаштају наше грешке која немају везе стим а ми и даље чинимо исто неможемо се промјенити док нас нека земља не нападне и сатаре нас до земље неће од нас ништа бити

ОДГОВОРИТЕ