Исти човјек снимао два масакра. Случајност?

Могућност да се исти човек нађе 15. јула у Ници када је помахнитали убица камионом усмртио 84 особе и седам дана касније у минхенском Олимпија центру када је Али Сонболи убио деветеро људи и све то сними камером, је врло мала. Ипак то се десило...

Свијет 25.07.2016 | 13:27
Исти човјек снимао два масакра. Случајност?
Фото: хттпс://www.гутјахр.биз / Приватна архива
Ричард Гутјар

Човек који се у размаку од 7 дана нашао на лицу места догађаја који су узнемирили Европу је Ричард Гутјахр, немачки сниматељ и новинар.

Он живи и ради у Минхену па није нелогично да се и у Ници и у своме граду нашао на поприштима трагедија. Гутјахр је у Ници снимио најгледанији видео камиона који креће у гажење људи праћен мотоциклистом који безуспешно покушава да га спречи. Тај видео, снимљен са балкона хотела на првоме спрату уз Енглеску променаду у Ници, обишао је цео свет.



Гутјахр је изјавио како се случајно нашао у непосредној близини трагедије што је невероватна срећа за професионалца попут њега.

Новинар је био и у Минхену када је 18-годишњак убијао и рањавао људе. Током крвавог пира Гутјахр је на свом Твитер профилу објављивао снимке панике, гужве и специјалних полицајаца у акцији. Објављен је и снимак Алијева како испред "Мекдоналдса" пуца на људе чији аутор није познат, али су многи закључили да је то управо Гутјахр.

По друштвеним мрежама се спекулисало о томе да је немачки сниматељ унапред знао за догађаје у Ници и Минхену, поготово када је из ове друге снимке видљиво да сниматељ није случајно снимио атентатора.

Прозвани новинар није одговарао на оптужбе већ је све материјале повукао са Твитера без икаквог образложења. Поборници теорија завере испитали су Гутјахров приватни живот и открили да је у браку с Израелком Еинат Вилф која је била израелска обавештајка и неко време саветница за безбедност премијера Шимона Переза.

Превише случајности на једном месту, констатују они који су се позабавили "случајем Гутјахр" и додају да је у обе трагедије реч о намештаљци за коју је новинар знао, а информације је, тврде, добио од Мосада, израелске тајне службе.

Извор: Индеx.хр/Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Комуниста

26.07.2016 09:07

Ал би то моји саслушали и испитали....Ништа није случајно...али код вас у демократији иду м.да под бубреге зато се и дешава што се дешава!Чуј случајно ?

ОДГОВОРИТЕ