Скандал у Америци, дискредитован Сандерс

Предсједник Демократског националног комитета Деби Васерман Шулц неће предсједавати страначком конвенцијом која почиње у понедјељак у Филаделфији, пошто је Викиликс објавио око 20.000 имејлова Демократске странке, која сугеришу да се активно радило на дискредитацији кампања сенатора из Вермонта Бернија Сандерса, јавио је ЦНН.

Свијет 25.07.2016 | 10:50
Скандал у Америци, дискредитован Сандерс
Ту одлуку је донио страначки одбор за процедуралне механизме, а Шулц ће замијенити чланица Представничког дома из Охаја, Марша Фаџ.

У једној од имејл порука сугерише да је Сандерс можда атеиста, иако је он отворено говорио о свом јеврејском наслијеђу.

Сандерс је у интервјуу за ЦНН назвао коментаре у тим порукама "ужасавајућим", али и навео "да га то није шокирало", јер се на исту тему огласио прије шест мјесеци, рекавши да Демократски национални комитет подржава Хилари Клинтон и противи се његовој кампањи.

Неки демократски лидери су позвали на оставку страначких функционера укључујући предсједницу Шулц, пренио је Глас Америке.

У међувремену, демократе се окупљају пред националну конвенцију на којој ће званично прогласити бившу америчку државну секретарку Хилари Клинтон за свог предсједничког кандидата на изборима 2016.

Ово је први пут да је нека политичка странка у Америци изабрала жену за предсједничког кандидата.

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

врс рви

25.07.2016 09:23

У САД-у би био скандал да нема скандала. Ово је "нормално"

ОДГОВОРИТЕ