Велике вијести за све астматичаре

Доносимо добре вијести за све хроничне болеснике, тачније астматичаре. Наиме, научници су поприлично увјерени да су на корак од проналаска лијека за ову болест.

Свијет 24.07.2016 | 19:01
Велике вијести за све астматичаре
Специфични ген, АДАМ33 открили су истраживачи са Универзитета у Соутхамптону, а он наводно изазива астму - тако што сужава дисајне путеве, преноси Тхе Телеграпх.

АДАМ33 стимулира тијело да производи енизм који у нормалним околностима помаже при регенерирању оштећених мишића.

Међутим, код људи са астмом умјесто побољшања и помоћи при обнови мишићних ткива и крвних судова, он заправо сужава дисајне путеве.

Раније се вјеровало да астму узрокује полен или прашина, односно алергени, међутим - ново откриће дало је обрат, јавља извор.

Јоурнал оф Цлиницал Инвестигатон тврди да су научници већ одрадили нека тестирања и на животињама, али и на људима - те да када се "искључи" АДАМ33 - астма мање утиче на особу.

"Ово радикално мијења наше схватање овог поља, у најмању руку. Годинама смо тражили ремоделирање дисајних путева, тестирали алергене - али нове студије тврде другачије. Вјерујемо да када блокирате АДАМ33 можете уклонити астму", каже Мицхел Хаитцхи, професор респираторне медицине.

Само у Великој Британији 5.4 милиона особа болује од астме. Вјерујемо да је ово велика вијест за све обољеле.

Извор: Н1

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Асматицар

24.07.2016 20:32

Хвала ти Бозе драги , након 11 година гусења и патње , пронадјен је лијек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Олаксавање патње

24.07.2016 21:25

Мојој мами је боље не од пумпице итд. које одбија него од таблета с магнезијумом и Ц,Д витаминима. Лаксе дисе и не умара се онолико. Пумпица је злу не требало. Какву везу има магнезиј с астмом не знам. Засигурно не мозе настетити. Таблете се растварају у устима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

24.07.2016 21:43

Само јос да додје до нас!!!Па да поцне нормално да се зиви.

ОДГОВОРИТЕ