Марина Маљковић одредила 12 Српкиња за Рио!

Селекторка женске кошаркашке репрезентације саопштила коначан списак путника за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

Кошарка 24.07.2016 | 18:45
Марина Маљковић одредила 12 Српкиња за Рио!
После селектора Саше Ђорђевића који је пре два дана саопштио коначан списак путника за Рио де Жанеиро, исто је учинила и селекторка женске кошаркашке репрезентације Марина Маљковић.

Она је одлучила да се "захвали" Тијани Ајдуковић, Маји Шкорић и Сањи Мандић, па коначан списак од 12 играчица које ће наступити у Рију изгледа овако:

Капитенка Милица Дабовић, Тамара Радочај, Соња Петровић, Саша Чађо, Сара Крњић, Невена Јовановић, Јелена Миловановић, Дајана Бутулија, Александра Црвендакић, Драгана Станковић, Ана Дабовић и Данијел Пејџ.

Екипа ће у Београду тренирати до суботе, а потом ће преко Дубаија кренути за Рио, а прву утакмицу играју против Шпаније 7. августа.

У међувремену играће још два пријатељска меча са Аустралијом и Бразилом, а селекторка је желела да се захвали свим кошаркашицама које је користила током припрема и образложила је своју одлуку.

"Донела сам одлуку да водим две најмлађе играчице Александру Црвендакић и Драгану Станковић, јер желим да пружим шансу будућности наше кошарке. Размишљам да Србија и после мене буде најбоља могућа. То је једини разлог моје одлуке",казала је Маљковићева и додала:

"У наредне две недеље до почетка Игара потрудићемо се да исправимо све грешке, а грешака има и то доста, али мислим да ако наставимо да радимо овим темпом, да ћемо, уз аклиматизацију у Рију спремно дочекати почетак Олимпијских игара".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар