Marina Maljković odredila 12 Srpkinja za Rio!

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije saopštila konačan spisak putnika za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Košarka 24.07.2016 | 18:45
Marina Maljković odredila 12 Srpkinja za Rio!
Posle selektora Saše Đorđevića koji je pre dva dana saopštio konačan spisak putnika za Rio de Žaneiro, isto je učinila i selektorka ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković.

Ona je odlučila da se "zahvali" Tijani Ajduković, Maji Škorić i Sanji Mandić, pa konačan spisak od 12 igračica koje će nastupiti u Riju izgleda ovako:

Kapitenka Milica Dabović, Tamara Radočaj, Sonja Petrović, Saša Čađo, Sara Krnjić, Nevena Jovanović, Jelena Milovanović, Dajana Butulija, Aleksandra Crvendakić, Dragana Stanković, Ana Dabović i Danijel Pejdž.

Ekipa će u Beogradu trenirati do subote, a potom će preko Dubaija krenuti za Rio, a prvu utakmicu igraju protiv Španije 7. avgusta.

U međuvremenu igraće još dva prijateljska meča sa Australijom i Brazilom, a selektorka je želela da se zahvali svim košarkašicama koje je koristila tokom priprema i obrazložila je svoju odluku.

"Donela sam odluku da vodim dve najmlađe igračice Aleksandru Crvendakić i Draganu Stanković, jer želim da pružim šansu budućnosti naše košarke. Razmišljam da Srbija i posle mene bude najbolja moguća. To je jedini razlog moje odluke",kazala je Maljkovićeva i dodala:

"U naredne dve nedelje do početka Igara potrudićemo se da ispravimo sve greške, a grešaka ima i to dosta, ali mislim da ako nastavimo da radimo ovim tempom, da ćemo, uz aklimatizaciju u Riju spremno dočekati početak Olimpijskih igara".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar