МОК не суспендује Русију, одлука је на савезима!

Међународни олимпијски комитет одлучио је данас да неће суспендовати руске спортиста са ОИ у Рију због допинга, пренели су данас руски и британски медији.

Остали спортови 24.07.2016 | 18:15
МОК не суспендује Русију, одлука је на савезима!
Међународни олимпијски комитет (МОК) није суспендовао руске спортисте са овогодишњих Олимпијских игара у Рио де Жанеиру, али ће коначну реч дати појединачни спортски савези.

Одлука је донета!

Међународни олимпијски комитет (МОК) је на данашњој седници донео одлуку да не суспендује руске спортисте због "допинг скандала", као ни руски Олимпијски комитет, али ће коначну одлуку о суспензији донети појединачни спортски савези.

До почетка Игара остало је још само 12 дана...

Председник МОК-а Томас Бах потврдио је да спортистима који су били позитивни на допинг контроли, чак иако су је "одслужили", неће бити дозвољен наступ, али да међународне спортске федерације могу да забране или дозволе учешће руским такмичарима у појединим спортовима.

То практично значи да сваки од 321 руског спортисте, колико их је пријављено за Игре у Рију, мора да добије потврду да је "чист од допинга".

Међународна атлетска федерација (ИААФ) суспендовала је раније руске атлетичаре из свих својих такмичења, укључујући и Олимпијске игре. Русија се жалила Суду за спортску арбитражу (ЦАС), али је та жалба одбијена.

МОК је разматрао правне могуцности о суспензији целог руског тима, након што је истражитељ Светске антидопинг агенције (WАДА) Ричард Мекларен поднео свој извештај.

Такође, сваки руски олимпијац који добију дозволу за учешће на Играма, како се наводи, биће подвргнут "ригорозним, вантакмичарским контролома", те да ће недоступност било ког такмичара, у било ком тренутку, аутоматски значити његову дисквалификацију са Олимпијских игара.

У његовој истрази оптузен је дрзавни врх Русије да је спроводио и надгледао допинг спортиста

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар