Хунгароринг: Хамилтон славио и преузео вођство у генералном пласману!

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон победио је на трци за Велику награду Мађарске, вожене на стази Хунгароринг, и тако преузео вођство у генералном пласману.

Остали спортови 24.07.2016 | 17:15
Хунгароринг: Хамилтон славио и преузео вођство у генералном пласману!
Шампион је опет први!

Победом у Мађрској, на чувеној стази Хунгароринг, Луис Хамилтон избио је на челну позицију у генералном пласману шампионата Формуле један!

Тачно на половини сезоне, Британац је стекао предност у односу на главне конкуренет, а први који га прати је његов клупски колега из Мерцедеса Нико Розберг.

Немац је у трци за Велику награду Мађарске освојио друго место.

Пре пет трка, Розберг је имао 43 бода предности, а Хамилтон сада има шест бодова више на врху. Ово је била 11. трка у шампионату.

У конкуренцији конструктора, Мерцедес је први са 278 бодова. Ферари је други са 224, а Ред Бул 223.

На подијуму се данас нашао и возач Ред Була Данијел Рикардо. Себастијан Фетел из Ферарија био је четврти, Макс Ферстапен из Ред Була пети.

Бодове су освојили још и Кими Раиконен из Ферарија, Фернандо Алосно из Мекларена, Карлос Саинс из Торо Росоа, Валтери Ботас из Вилијамса и Нико Хилкенберг из Форс Индије.

Маредна трка вози се већ следећег викенда у Хокенхајму (Немачка), затим следи белгијски Спа-Франкошарн, док се последња трка у Европи вози у Монци.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар