Праја: Ја бих Бобија, али цијеним став селектора!

Легендарни кошаркаш Дражен Далипагић сматра да је Бобан Марјановић потребан Србији, али и поштује одлуку Саше Ђорђевића да га не води у Рио.

Кошарка 27.07.2016 | 13:15
Праја: Ја бих Бобија, али цијеним став селектора!
Селектор Србије Александар Ђорђевић после месец и по дана припрема и избореног пласмана на Олимпијске игре одредио је 12 играча које ће повести у Рио.

Приликом последњем скраћивању списка захвалио сеМарку Гудурићу и Немањи Дангубићу, раније је због повреде отпао Немања Бјелица, а Бобан Марјановић после потписивања уговора у НБА није накнадно уврштен у национални тим.

Легендарни кошаркаш Дражен Далипагић сматра да је играчу какав је Бобан Марјановић било места међу "орловима", али поштује одлуку селектора.

"Имао сам свој став о Бобију Марјановићу, али селектор је одлучио да га не зове. Мислим да нам је такав играч потребан. Међутим, ценим став Саше Ђорђевића. Ми боље играче и тим немамо и чека нас заиста тежак испит у Рио де Жанеиру", изјавио је за "Вечерње новости" популарни Праја.

Око тога да ли је Ђорђевић требало да ипак поведе Марјановића, иако је изричито нагласио да ће конкурисати за тим само они који су од првог дана на припремама, много се полемисало последњих дана. Селектор је рекао своје, а Далипагић подсећа да је и раније било ситуација када важни играчи нису били у репрезентацији.

"Ми смо као друштво склони разним коментарима у оваквим ситуацијама. А лако заборављамо на неке ствари. Као на пример да Дуле Вујошевић није могао да рачуна на Дејана Бодирогу, да Мока Славнић после њега није мога да рачуна на петорицу добрих играча, да су тада Милош Теодосић и Стефан Марковић били тек дебитанти, а да су данас лидери тима...", подсетио је Далипагић.

Он је, као и већина осталих љубитеља кошарке, пратио наступ Србије на квалификационом турниру за одлазак на Олимпијске игре у Комбанк арени.

"Добро је што је квалификациони турнир био у Београду, што је публика видела наш тим, али ми не иде у главу што је све то морало да нас кошта много новца", изјавио је Далипагић, који је Партизану пре тачно четири деценије донео прву титулу државног првака.

Дражен Далипагић је за репрезентацију Југославије одиграо 243 утакмице, уписао је 3.700 поена и освојио је 12 медаља, укључујући и три одличја на Олимпијским играма - злато у Москви 1980, сребро у Монтреалу 1976. и бронзу у Лос Анђелесу 1984. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар