Видео - Грујић: Вјерујем да могу да играм у Премијер лиги!

Фудбалер Ливерпула Марко Грујић каже да се брзо уклопио у нови клуб и истиче да се труди да искористи сваку указану прилику.

Фудбал 28.07.2016 | 12:00
Видео - Грујић: Вјерујем да могу да играм у Премијер лиги!
Грујић је до сада одиграо два меча у екипи Јиргена Клопа и у оба сусрета постигао је по гол одушевивши навијаче ’Црвених’ не само головима већ и играма.

Оба гола (Флитвуд и Хадерсфилд) прославио је клизањем на коленима. Иако зна да су то само пријатељски мечеви, Грујић каже да је то било јаче од њега.

„Знам добро да су то само пријатељске утакмице. Али, када год постигнем гол адреналин одради своје. Једноставно, не могу да се контролишем. Мислим да је прослава показала колико желим да успем у Ливерпулу. Ово је мој сан и желим да искористим сваку прилику коју добијем да покажем шта знам“, покушао је Грујић да објасни прославу голове против Флитвуда и Хадерсфилда.

Грујић је рођен у Београду, прошао је све категорије у Црвеној звезди и зна како је играти у великом клубу.

„Када сам почињао да играм фудбал са седам година, увек сам замишљао да играм пред великим бројем навијача Сваки гол ми много значи, посебно сада када сам стигао у велики клуб.“

Прошле сезоне Грујић је био покретачка снага Црвене звезде у Суперлиги Србије, али и он добро зна колика је разлика у квалитету између српског и енглеског фудбала.

„Долазим из српске лиге која је много лакша од Премијер лиге. Велика је разлика између српског и енглеског фудбала, знам да ћу морати да се прилагодим. Овде се много брже игра. Али, имам осећај да имам довољно квалитета. Уживао сам у прве две утакмице. Добро сам почео, али и екипа је, спремамо се за нову сезону. Пропустио сам меч са Виганом због вируса, али сада је све у реду. Уживао сам играјући уз Кутиња, Фирмина и Манеа.“

Велика ствар за Грујића на Енфидлу је што уз себе има Лазара Марковића и Дејана Ловрена који говоре истим језиком и доста му помажу у првој сезони у иностранству. Ту је и Жељко Бувач, помоћник Јиргена Клопа, који је вероватно и најзаслужнији за долазак Грујића у Ливерпул.

Српски фудбалер каже да ужива у раду са немачким стручњаком.

„Заиста уживам. Јирген је сјајан тренер, константно учим од њега. Жељко ми је такође много помогао. Говори исти језик као и ја, тако да ми олакшава јер могу са њим да разговарам. Али, сви у клубу су веома добри према мени. Није тешко уклопити се када су људи добри према теби, тако је од када сам стигао. Осећам се као да сам ту две или три године.“



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар