Video - Grujić: Vjerujem da mogu da igram u Premijer ligi!

Fudbaler Liverpula Marko Grujić kaže da se brzo uklopio u novi klub i ističe da se trudi da iskoristi svaku ukazanu priliku.

Fudbal 28.07.2016 | 12:00
Video - Grujić: Vjerujem da mogu da igram u Premijer ligi!
Grujić je do sada odigrao dva meča u ekipi Jirgena Klopa i u oba susreta postigao je po gol oduševivši navijače ’Crvenih’ ne samo golovima već i igrama.

Oba gola (Flitvud i Hadersfild) proslavio je klizanjem na kolenima. Iako zna da su to samo prijateljski mečevi, Grujić kaže da je to bilo jače od njega.

„Znam dobro da su to samo prijateljske utakmice. Ali, kada god postignem gol adrenalin odradi svoje. Jednostavno, ne mogu da se kontrolišem. Mislim da je proslava pokazala koliko želim da uspem u Liverpulu. Ovo je moj san i želim da iskoristim svaku priliku koju dobijem da pokažem šta znam“, pokušao je Grujić da objasni proslavu golove protiv Flitvuda i Hadersfilda.

Grujić je rođen u Beogradu, prošao je sve kategorije u Crvenoj zvezdi i zna kako je igrati u velikom klubu.

„Kada sam počinjao da igram fudbal sa sedam godina, uvek sam zamišljao da igram pred velikim brojem navijača Svaki gol mi mnogo znači, posebno sada kada sam stigao u veliki klub.“

Prošle sezone Grujić je bio pokretačka snaga Crvene zvezde u Superligi Srbije, ali i on dobro zna kolika je razlika u kvalitetu između srpskog i engleskog fudbala.

„Dolazim iz srpske lige koja je mnogo lakša od Premijer lige. Velika je razlika između srpskog i engleskog fudbala, znam da ću morati da se prilagodim. Ovde se mnogo brže igra. Ali, imam osećaj da imam dovoljno kvaliteta. Uživao sam u prve dve utakmice. Dobro sam počeo, ali i ekipa je, spremamo se za novu sezonu. Propustio sam meč sa Viganom zbog virusa, ali sada je sve u redu. Uživao sam igrajući uz Kutinja, Firmina i Manea.“

Velika stvar za Grujića na Enfidlu je što uz sebe ima Lazara Markovića i Dejana Lovrena koji govore istim jezikom i dosta mu pomažu u prvoj sezoni u inostranstvu. Tu je i Željko Buvač, pomoćnik Jirgena Klopa, koji je verovatno i najzaslužniji za dolazak Grujića u Liverpul.

Srpski fudbaler kaže da uživa u radu sa nemačkim stručnjakom.

„Zaista uživam. Jirgen je sjajan trener, konstantno učim od njega. Željko mi je takođe mnogo pomogao. Govori isti jezik kao i ja, tako da mi olakšava jer mogu sa njim da razgovaram. Ali, svi u klubu su veoma dobri prema meni. Nije teško uklopiti se kada su ljudi dobri prema tebi, tako je od kada sam stigao. Osećam se kao da sam tu dve ili tri godine.“



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar