Србац: Ухапшен због индијске конопље

Мушкарац Р.Т. (52) из Српца ухапшен је због сумње да је узгајао индијску конопљу у месту Стари Мартинац, где је пронађена плантажа са 53 стабљике.

Република Српска 24.07.2016 | 13:06
Србац: Ухапшен због индијске конопље
Портпарол ЦБЈ Бањалука, Марија Маркановић, рекла је Срни да је Р.Т, након што је поред плантаже угледао припаднике полиције, почео да бежи, али је убрзо ухапшен.
 
Маркановићева каже да су на плантажи пронађене 53 стабљике индијске конопље дужине од 100 до 150 центиметара, пластичне канте и канистер за воду.

Изузете биљке биће депоноване у Основном суду Градишка и послужиће као доказ у кривичном поступку.

О свему је обавештено бањалучко Окружно тужилаштво.

Након испитивања, тужилац Окружног тужилаштва Бањалука, наложио је да Р.Т. буде пуштен на слободу, а да се, по документовању предмета, надлежном тужилаштву у редовној процедури достави извештај за почињено кривично дело неовлашћена производња и промет дрога.

Тужилац је наложио да се утврди да ли постоји још лица која се могу довести у везу са извршеним кривичним делом.

Срна незванично сазнаје да је ухапшен Радован Трнинић.

(Срна)
(Фото: Срна/Промо)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михаило Микиц

25.07.2016 05:04

Сјецам се као дијете да су наси сељаци слободно произвидили конопље и да тада није били дроге као данас. Одкада су поцели да увиде европске стандарде од тада је и дрога постала роба за продају. Прије тога народ је био полуписмен али здраво резима и могао је зато да разликује ста је добро и корисно за њега а ста зло!

ОДГОВОРИТЕ