Srbac: Uhapšen zbog indijske konoplje

Muškarac R.T. (52) iz Srpca uhapšen je zbog sumnje da je uzgajao indijsku konoplju u mestu Stari Martinac, gde je pronađena plantaža sa 53 stabljike.

Republika Srpska 24.07.2016 | 13:06
Srbac: Uhapšen zbog indijske konoplje
Portparol CBJ Banjaluka, Marija Markanović, rekla je Srni da je R.T, nakon što je pored plantaže ugledao pripadnike policije, počeo da beži, ali je ubrzo uhapšen.
 
Markanovićeva kaže da su na plantaži pronađene 53 stabljike indijske konoplje dužine od 100 do 150 centimetara, plastične kante i kanister za vodu.

Izuzete biljke biće deponovane u Osnovnom sudu Gradiška i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku.

O svemu je obavešteno banjalučko Okružno tužilaštvo.

Nakon ispitivanja, tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, naložio je da R.T. bude pušten na slobodu, a da se, po dokumentovanju predmeta, nadležnom tužilaštvu u redovnoj proceduri dostavi izveštaj za počinjeno krivično delo neovlašćena proizvodnja i promet droga.

Tužilac je naložio da se utvrdi da li postoji još lica koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenim krivičnim delom.

Srna nezvanično saznaje da je uhapšen Radovan Trninić.

(Srna)
(Foto: Srna/Promo)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mihailo Mikic

25.07.2016 07:04

Sjecam se kao dijete da su nasi seljaci slobodno proizvidili konoplje i da tada nije bili droge kao danas. Odkada su poceli da uvide evropske standarde od tada je i droga postala roba za prodaju. Prije toga narod je bio polupismen ali zdravo rezima i mogao je zato da razlikuje sta je dobro i korisno za njega a sta zlo!

ODGOVORITE