Најчешће на 'црвеном' претрчавају пензионери

Култура пешака у саобраћају одавно није на завидном нивоу.

Босна и Херцеговина 24.07.2016 | 10:13
Најчешће на 'црвеном' претрчавају пензионери
Томе сведочимо свакодневно док претрчавају улице мимо пешачког пријелаза и док је на семафору црвено светло, и то на фреквентним улицама и раскрсницама, на примјер у Сарајеву - на Ступу, Скендерији, Социјалном...
 
Због своје неопрезности често буду и повређени када на њих налете возачи који их на време не уоче. Да би подигли ниво сигурности у саобраћају, како возача тако и пешака, припадници Министарства унутрашњих послова КС одлучили су кажњавати све оне који мимо зеленог свјетла и пешачког прелаза прелазе улицу.

"Од почетка године издали смо око 2.700 прекршајних налога онима које смо затекли да се крећу мимо правила. За прелазак на црвено светло казна је 50 КМ, за кретање мимо пешачког пријелаза 40 КМ, а за непрописно кретање цестом 30 КМ", рекао је Ирфан Нефић, портпарол Министарства унутрашњих послова КС.

Према његовим ријечима, ову врсту прекршаја највише праве старије особе, а све мање деца и малолетници. У време саобраћајне шпице МУП КС повећао је присуство својих патрола на градским улицама.

Превентивне мере

"Често се дешава да пешаци, нарочито када изађу из градског превоза, прелазе саобраћајницу на местима где то није дозвољено и тада наши полицијски службеници то санкционирају, али често делују и превентивно, само их упозоре. До сада је опоменуто њих 1.000 ", додао је Нефић.

(Аваз.ба)

Коментари / 0

Оставите коментар