Унутарстраначки обрачун у СНСД-у

Општински одбор Српске демократске странке Соколац са индигнацијом одбацује све тврдње којима се физичком нападу на предсједника Младих СНСД-а Соколац Јована Голијанина дају политичке конотације и овај инцидент доводи у везу са предизборним активностима.

Република Српска 24.07.2016 | 10:05
Унутарстраначки обрачун у СНСД-у
Ријеч је о унутастраначком обрачуну унутар СНСД-а, који се на најбруталнији начин очитује кроз ситуацију у Шумском газдинству “Романија”, у којем већ дуже вријеме влада прави хаос, наводи се у саопштењу ОО СДС-а Соколац.

Након што је Мирко Чоловић смијенио Бојана Тошића са мјеста предсједника СНСД-а Соколац, а потом и са позиције директора ШГ “Романија”, у том јавном предузећу наступила је права тиранија, која се огледа кроз смјењивање појединих руководилаца и управника, незаконито запошљавање нових радника, непотизам и остале незаконитости, које су ескалирале до тога да нетрпељивост међу функционерима соколачког СНСД-а прераста у физичке сукобе.

У саопштењу ОО СДС-а Соколац стоји да се Мирко Чоловић јавно хвали тиме да је од предсједника СНСД-а Милорада Додика добио “одријешене” руке да направи чистку кадрова своје странке у ШГ “Романија”, чему се супротставио дио оних који су се нашли на мети Чоловићеве тираније, последње у низу, тврдећи да Чоловић самовољно спроводи терор у овом јавном предузећу.
Чоловић годинама злоупотребљава и “троши” кадрове СНСД-а, посебно младе и неискусне људе, које користи да би путем њих задовољио личне амбиције и потребе, а потом их оставља на цједилу или “чисти” са политичке сцене.

ОО СДС Соколац најоштрије осуђује сваки физички напад, на било кога, без обзира на његову страначку или другу припадност, и позива МУП Републике Српске и Тужилаштво да покрену истрагу о нападу на Голијанина, до краја истраже тај случај и резултате истраге презентују јавности.

То је неопходно, не само да се не би дизале медјустраначке тензије у Сокоцу, већ и како би се истражило ко и због чега годинама злоупотребљава ШГ “Романија” како би из овог предузећа на незакони начин извлачио огормне суме новца, које, у правилу, завршавају у рукама групице локалних моћника предвођених Мирком Чоловићем, наводи се у саопштењу. 

ОО СДС тражи од МУП Републике Српске и Тужилаштва да расвијетле и раније афере и инциденте који су се дешавали у ШГ “Романија” у које су били укључени високи функционери тог предузећа и СНСД Соколац.

Подсјећамо, Мирко Чоловић је и ове године као и претходних имао више физичких сукоба са његовим неистомишљеницима, наводи се у саопштењу и додаје:

Чоловић је у априлу 2012. године ранио Бојана Тошића, пуцајући у њега из пиштоља, на слави код тадашњег начелника СЈБ Соколац Радована Шаренца.

Тошића су страначки другови нападали, палили аутобомил, а дешавале су се скандалозне ствари и у просторијама самог ШГ “Романија”.

Све то је последица бахатости и тираније коју годинама у соколачком СНСД и ШГ “Романија” спроводи Мирко Чоловић који дугује милионе добављачима у Индустрији меса “Чоловић” (око 7.500.000 КМ), велике износе домаћинима за преузету никад не исплаћену стоку, милионске износе за ПДВ,царине, порезе, доприносе и плате радницима који су радили у његовим пропалим фирмама.

Зато су беспризорне Чоловићеве тврдње да напад на предсједника младих СНСД Соколац има политичке конотације и да је одраз предизборне кампање, што ће, засигурно, показати истрага, коју би МУП Републике Српске и Тужилаштво требало да спроведу у вези са последњим инцидентом, али и свим раније наведеним инцидентима, наводи се у саопштењу.

(Српска демократска странка (СДС) - Општински одбор Соколац)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Љубо

24.07.2016 08:08

Требао је Гадафију дати сусике па га не би дирали !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Голијанин

24.07.2016 08:32

Зови брате и доци це 1000 Голијана да ријесимо проблем,нема везе која си странка!

Name

Бууу

24.07.2016 10:51

Дјецак се заиграо.Ту двојицу ти је послао онај ко те највисе брани...запамти!Црвена гамад сте ви. А ти си млад и не уигран.Не мозес у мафијаској организацији солирати.Закон мафије то не допуста.

Name

33

24.07.2016 09:42

Септичка пуна до врха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан

24.07.2016 09:43

Мозда је био најбољи омладинац али сад како је са Мирком за три мјесеца це бити најгори, и ја сам код Мирка био најбољи па сам сада најгори...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сањо б

24.07.2016 16:12

Јадан не био какви Цоловици продјите се њих то су преваранти нај веци на свијету. Цицко је спас !

Name

Ре Бојан

24.07.2016 14:05

Па постао си најгори када си поцео мислити својом главом, да је било тако од самог поцетка постедио би себе разних глупости али никад није касно Бојане !

ОДГОВОРИТЕ