Unutarstranački obračun u SNSD-u

Opštinski odbor Srpske demokratske stranke Sokolac sa indignacijom odbacuje sve tvrdnje kojima se fizičkom napadu na predsjednika Mladih SNSD-a Sokolac Jovana Golijanina daju političke konotacije i ovaj incident dovodi u vezu sa predizbornim aktivnostima.

Republika Srpska 24.07.2016 | 10:05
Unutarstranački obračun u SNSD-u
Riječ je o unutastranačkom obračunu unutar SNSD-a, koji se na najbrutalniji način očituje kroz situaciju u Šumskom gazdinstvu “Romanija”, u kojem već duže vrijeme vlada pravi haos, navodi se u saopštenju OO SDS-a Sokolac.

Nakon što je Mirko Čolović smijenio Bojana Tošića sa mjesta predsjednika SNSD-a Sokolac, a potom i sa pozicije direktora ŠG “Romanija”, u tom javnom preduzeću nastupila je prava tiranija, koja se ogleda kroz smjenjivanje pojedinih rukovodilaca i upravnika, nezakonito zapošljavanje novih radnika, nepotizam i ostale nezakonitosti, koje su eskalirale do toga da netrpeljivost među funkcionerima sokolačkog SNSD-a prerasta u fizičke sukobe.

U saopštenju OO SDS-a Sokolac stoji da se Mirko Čolović javno hvali time da je od predsjednika SNSD-a Milorada Dodika dobio “odriješene” ruke da napravi čistku kadrova svoje stranke u ŠG “Romanija”, čemu se suprotstavio dio onih koji su se našli na meti Čolovićeve tiranije, poslednje u nizu, tvrdeći da Čolović samovoljno sprovodi teror u ovom javnom preduzeću.
Čolović godinama zloupotrebljava i “troši” kadrove SNSD-a, posebno mlade i neiskusne ljude, koje koristi da bi putem njih zadovoljio lične ambicije i potrebe, a potom ih ostavlja na cjedilu ili “čisti” sa političke scene.

OO SDS Sokolac najoštrije osuđuje svaki fizički napad, na bilo koga, bez obzira na njegovu stranačku ili drugu pripadnost, i poziva MUP Republike Srpske i Tužilaštvo da pokrenu istragu o napadu na Golijanina, do kraja istraže taj slučaj i rezultate istrage prezentuju javnosti.

To je neophodno, ne samo da se ne bi dizale medjustranačke tenzije u Sokocu, već i kako bi se istražilo ko i zbog čega godinama zloupotrebljava ŠG “Romanija” kako bi iz ovog preduzeća na nezakoni način izvlačio ogormne sume novca, koje, u pravilu, završavaju u rukama grupice lokalnih moćnika predvođenih Mirkom Čolovićem, navodi se u saopštenju. 

OO SDS traži od MUP Republike Srpske i Tužilaštva da rasvijetle i ranije afere i incidente koji su se dešavali u ŠG “Romanija” u koje su bili uključeni visoki funkcioneri tog preduzeća i SNSD Sokolac.

Podsjećamo, Mirko Čolović je i ove godine kao i prethodnih imao više fizičkih sukoba sa njegovim neistomišljenicima, navodi se u saopštenju i dodaje:

Čolović je u aprilu 2012. godine ranio Bojana Tošića, pucajući u njega iz pištolja, na slavi kod tadašnjeg načelnika SJB Sokolac Radovana Šarenca.

Tošića su stranački drugovi napadali, palili autobomil, a dešavale su se skandalozne stvari i u prostorijama samog ŠG “Romanija”.

Sve to je posledica bahatosti i tiranije koju godinama u sokolačkom SNSD i ŠG “Romanija” sprovodi Mirko Čolović koji duguje milione dobavljačima u Industriji mesa “Čolović” (oko 7.500.000 KM), velike iznose domaćinima za preuzetu nikad ne isplaćenu stoku, milionske iznose za PDV,carine, poreze, doprinose i plate radnicima koji su radili u njegovim propalim firmama.

Zato su besprizorne Čolovićeve tvrdnje da napad na predsjednika mladih SNSD Sokolac ima političke konotacije i da je odraz predizborne kampanje, što će, zasigurno, pokazati istraga, koju bi MUP Republike Srpske i Tužilaštvo trebalo da sprovedu u vezi sa poslednjim incidentom, ali i svim ranije navedenim incidentima, navodi se u saopštenju.

(Srpska demokratska stranka (SDS) - Opštinski odbor Sokolac)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Ljubo

24.07.2016 08:08

Trebao je Gadafiju dati susike pa ga ne bi dirali !

ODGOVORITE
Name

Golijanin

24.07.2016 08:32

Zovi brate i doci ce 1000 Golijana da rijesimo problem,nema veze koja si stranka!

Name

Buuu

24.07.2016 10:51

Djecak se zaigrao.Tu dvojicu ti je poslao onaj ko te najvise brani...zapamti!Crvena gamad ste vi. A ti si mlad i ne uigran.Ne mozes u mafijaskoj organizaciji solirati.Zakon mafije to ne dopusta.

Name

33

24.07.2016 09:42

Septička puna do vrha.

ODGOVORITE
Name

Bojan

24.07.2016 09:43

Mozda je bio najbolji omladinac ali sad kako je sa Mirkom za tri mjeseca ce biti najgori, i ja sam kod Mirka bio najbolji pa sam sada najgori...

ODGOVORITE
Name

Sanjo b

24.07.2016 16:12

Jadan ne bio kakvi Colovici prodjite se njih to su prevaranti naj veci na svijetu. Cicko je spas !

Name

Re Bojan

24.07.2016 14:05

Pa postao si najgori kada si poceo misliti svojom glavom, da je bilo tako od samog pocetka postedio bi sebe raznih gluposti ali nikad nije kasno Bojane !

ODGOVORITE