Био је небрушени дијамант Реала који су хтјели Челси и Арсенал...!

Сада игра за енглеског седмолигаша! Чудна каријера младог шпанског фудбалера којем су све лађе отпловиле...

Фудбал 29.07.2016 | 23:00
Био је небрушени дијамант Реала који су хтјели Челси и Арсенал...!
Када си фудбалер мадридског Реала, то значи да у себи поседујеш „оно нешто“ што те раздваја од већине играча, због чега и носиш дрес највећег клуба на свету. Слична је прича и са младим надама, које имају потенцијал да постану фудбалски великани и направе каријеру о каквој многи сањају. Јасно је, не могу сви да буду у елитном друштву, зато природном селекцијом неки оду на врх, а други утеху траже у неким другим срединама.

Међутим, случај Серхија Караља никог неће оставити равнодушним.

У питању је момак који је 2012. године стигао у Реал као небрушени дијамант и велика нада шпанског фудбала. Носио је дрес трећег тима, потом и другог, радио под диригентском палицом Зинедина Зидана у Кастиљи, а 2014. године био је део тима који је ишао на америчку турнеју под вођством Карла Анћелотија. Дакле, делио је хлеб саРоналдом и друштвом.

Они упућени кажу да је на тој турнеји оставио прилично добар утисак. Толико добар да су телефони на стадиону Сантјаго Бернабеу звонили, а на другој страни били су емисари Челсија и Арсенала, који су се распитивали за Караљово здравље. Мада је био близу селидбе у Лондон, на крају се посао изјаловио, а Караљова каријера добила потпуно неочекивани ток. Кренула је нагло да пада у провалију.

После три године у Реалу добио је папире за растанак, а утеху је пронашао на Исланду, у Брејдаблику.Међутим, ни тамо није успео играчки да се оствари. Ствари су потпуно кренуле наопако. Сада је Караљо толико ниско пао да је данас постао нови играч енглеског седмолигаша Корби Тауна. Вероватно „хајлајт“ његовог новог почетка биће пријатељски мечеви са Њукаслом и Лидсом наредних дана, а мада је доживео стрмоглави пад менаџер Корбија Томи Рајт сматра да Караљо може много више.

„Он је играч са огромним потенцијалом и невероватним педигреом. Биће у нашем тиму и играће против Њукасла у суботу и Лидса у недељу. Ми смо веома амбициозан клуб, а Караљо може много тога доброг да донесе. Надам се да могу ускоро да вам се похвалим тиме да је сарадња званично успостављена, јер су преговори сада у завршној фази“, рекао је Рајт.

Живот заиста пише романе...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар