Bio je nebrušeni dijamant Reala koji su htjeli Čelsi i Arsenal...!

Sada igra za engleskog sedmoligaša! Čudna karijera mladog španskog fudbalera kojem su sve lađe otplovile...

Fudbal 29.07.2016 | 23:00
Bio je nebrušeni dijamant Reala koji su htjeli Čelsi i Arsenal...!
Kada si fudbaler madridskog Reala, to znači da u sebi poseduješ „ono nešto“ što te razdvaja od većine igrača, zbog čega i nosiš dres najvećeg kluba na svetu. Slična je priča i sa mladim nadama, koje imaju potencijal da postanu fudbalski velikani i naprave karijeru o kakvoj mnogi sanjaju. Jasno je, ne mogu svi da budu u elitnom društvu, zato prirodnom selekcijom neki odu na vrh, a drugi utehu traže u nekim drugim sredinama.

Međutim, slučaj Serhija Karalja nikog neće ostaviti ravnodušnim.

U pitanju je momak koji je 2012. godine stigao u Real kao nebrušeni dijamant i velika nada španskog fudbala. Nosio je dres trećeg tima, potom i drugog, radio pod dirigentskom palicom Zinedina Zidana u Kastilji, a 2014. godine bio je deo tima koji je išao na američku turneju pod vođstvom Karla Anćelotija. Dakle, delio je hleb saRonaldom i društvom.

Oni upućeni kažu da je na toj turneji ostavio prilično dobar utisak. Toliko dobar da su telefoni na stadionu Santjago Bernabeu zvonili, a na drugoj strani bili su emisari Čelsija i Arsenala, koji su se raspitivali za Karaljovo zdravlje. Mada je bio blizu selidbe u London, na kraju se posao izjalovio, a Karaljova karijera dobila potpuno neočekivani tok. Krenula je naglo da pada u provaliju.

Posle tri godine u Realu dobio je papire za rastanak, a utehu je pronašao na Islandu, u Brejdabliku.Međutim, ni tamo nije uspeo igrački da se ostvari. Stvari su potpuno krenule naopako. Sada je Karaljo toliko nisko pao da je danas postao novi igrač engleskog sedmoligaša Korbi Tauna. Verovatno „hajlajt“ njegovog novog početka biće prijateljski mečevi sa Njukaslom i Lidsom narednih dana, a mada je doživeo strmoglavi pad menadžer Korbija Tomi Rajt smatra da Karaljo može mnogo više.

„On je igrač sa ogromnim potencijalom i neverovatnim pedigreom. Biće u našem timu i igraće protiv Njukasla u subotu i Lidsa u nedelju. Mi smo veoma ambiciozan klub, a Karaljo može mnogo toga dobrog da donese. Nadam se da mogu uskoro da vam se pohvalim time da je saradnja zvanično uspostavljena, jer su pregovori sada u završnoj fazi“, rekao je Rajt.

Život zaista piše romane...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar