ПЛ БиХ: Реми у вјечитом дербију, Бањалучанин за историју дебитанта из Јајца!

Веома нервозни сарајевски дерби између Жељезничара и Сарајева завршен је ремијем 1:1 (0:0) на старту нове сезоне Премијер лиге Босне и Херцеговине. Жељо је више од сат времена играо с играчем мање. Нови премијерлигаш Металеге шокирао је Челик у Зеници (1:3), захваљујући бившем фудбалеру бањалучког Борца Синиши Дујаковићу, који је био двоструки стријелац! Фудбалери Слободе савладали су сарајевски Олимпик резултатом 3:0 (2:0) на почетку нове сезоне. 

Фудбал 24.07.2016 | 09:00
ПЛ БиХ: Реми у вјечитом дербију, Бањалучанин за историју дебитанта из Јајца!
Веома нервозни сарајевски дерби између Жељезничара и Сарајева завршен је ремијем 1:1 (0:0) на старту нове сезоне Премијер лиге Босне и Херцеговине. Жељо је више од сат времена играо с играчем мање.

Вољом жријеба у новој сезони Премијер лиге Босне и Херцеговине љути ривали састали су се већ у првом колу тзв. "Лиге 12".

Послије "небројено" ремија у "бици за газдовање главним градом БиХ", Жељо је забиљежио двије побједе у посљедња два међусобна меча, али и у табору бордо и плавог тима се нису жељели замарати статистикама и у најави меча су нагласили да је свака утакмица посебна.

Ова је и била дефинитивно посебно због бог армије навијача Сарајева и Жеље, који су у суботу испунили "Грбавицу" до посљедњег мјеста.

На крају, свако је зарадио по бод 1:1 (0:0), али Жељо може бити задовољнији јер су од 30. минута плави играли без искљученог Сенада Хусића.

Упркос мањку фудбалера у пољу, Жељо је први стигао до вођства поготком Ивана Лендрића у 53. минуту након којег је услиједило велико славље "Манијака" и краћи прекид утакмице.

Сарајево је изједначило шест минута касније голом Мерсудина Ахметовића, па је био ред да "прослави" и то бакљадом и сјеверна трибина гдје су смјештене биле "Хорде зла".

Због те прославе и бацања бакљи на терен, али и ломљења столица, бањалучки судија Огњен Ваљић повукао је играче и прекид је трајао више од 15-ак минута.

На срећу, меч је приведен крају јер је процијењено да би пражњене трибина са присталицама бордо тима изазвао много веће проблеме.

По повратку са принудног одмора постојао је само један тим на терену - бордо и у посљедњих пола сата се играла "викторија" испред голмана Ирфана Фејзића. Посребно агилан био је "резервиста" Леон Бенко и капитен Харис Дуљевић, али на крају се резултат није промијенио.

Металеге није могао да замисли бољи старт у премијерној сезони у елити босанскохерцеговачког фудбала!

Тим из Јајца је славио против Челика на "Билином пољу" резултатом 1:3 (0:1)!

 Зеничани су у нову сезону ушли у потпуно новом саставу, отишло је чак 12 фудбалера, а промијењен је и тренер на "Билином пољу" - умјесто Елведина Бегановића, нови шеф струке је Кемал Алиспахић и дебитовао је поразом.

Јајчани су у претходној години забиљежили највећи успјех самим пласманом у Премијер лигу БиХ, али су у суботу показали да немају намјеру да се тиме задовоље већ претендују да постану стабилан премијерлигаш.

Том у прилог иду и озбиљна појачања искусних играча попут Сулејмана Смајића и Вернеса Селимовића.

Ипак, данас је утакмицу обиљежио Бањалучанин Синиша Дујаковић, који је два пута савладао голмана Зеничана Семира Буквића - најприје из пенала у 45. минуту за вођство од 0:1 а потом је и овјерио три бода у 89. минуту.

Први дио меча припао је домаћим фудбалерима који су створили велики број шанси и само захваљујући Фејзићу, екипа из Јајца је сачувала своју мрежу и онда из контранапада повела након оправдано досуђеног пенала.

У наставку су зенички фудбалери брзо стигли до изједначења поготком Денијала Брковића у 59. минуту и од тог тренутка су преузели конце игре у своје ноге. Стварали су прилике, али и промашивали стопостоне шансе.

То им се осветило у 83. минуту кад је поново из контранапада погодио мрежу Небојша Поповић у 83. минуту, а шест минута касније и Дујаковић за велики тријумф црвено-бијелих из Јајца.

Фудбалери Слободе савладали су сарајевски Олимпик резултатом 3:0 (2:0) на почетку нове сезоне Премијер лиге Босне и Херцеговине.

Тузлаци су до стартна три бода на "Тушњу" дошли без већих проблема и највише захваљујући Сулејману Крпићу, који је у неколико минута два пута погодио мрежу "вукова" и практично разријешио све дилеме.

Најприје је фудбалер црно-црвених одлично реаговао на центаршут Младена Веселиновића у 14. минуту, да би десетак минута касније сурово казнио грешку сарајевског дефанзивца Махира Карића и рутински матирао Дејана Бандовића за сигурних 2:0.

Могао је Крпић и да стигне до хет-трика, али у неколико наврата није био прецизан.

Такође, имали су и гости са "Отоке" своје шансе барем да постигну почасни погодак, међутим у суботу им је мало шта полазило за ногом.

Најближе тузланској мрежи "вукови" су били у 73. минуту кад је одлично интервенисао голман Аднан Бобић послије шута Емира Хаџића.

У финишу, изабраници Хусрефа Мусемића су "овјерили" побједу у 89. минуту након једанаестерца . У казненом простору је оборен Ордагић, а Костић је са "бијеле тачке" погодио мрежу за коначних 3:0.

Послије елиминације из квалификација за Лигу Европе, Тузлаци су се солидно појачали, а највеће појачање је дефанзивац Алдин Џидић, а очекује се и долазак Александра Субића, некадашњег капитена Борца из Бањалуке са позајмице из Партизана.

"Вукови" су такође доста трговали у овом прелазном року с само једним циљем да изборе опстанак јер се налазе у прилично тешкој финансијској ситуацији.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар