Новости тврде: Сале Ђорђевић је нови тренер Бајерна!

Александар Ђорђевић, селектор репрезентације Србије, биће представљен у недељу као нови тренер минхенског Бајерна, преносе Новости.

Кошарка 24.07.2016 | 09:15
Новости тврде: Сале Ђорђевић је нови тренер Бајерна!
Како се наводи, Ђорђевић ће са Баварцима потписати трогодишњи уговор, док ће му саветник бити Светислав Пешић, који је предводио екипу у претходне три сезоне.

Цела прича око доласка нашег стратега на клупу Минхенског тима била је пролонгирана због квалификационог турнира за Олимпијске игре, пошто Сале Национале није желео да улази у преговоре док 'Орлови' не обезбеде визу за Рио де Жанеиро.

Доласком у Бајерн, Ђорђевић се, после кратке паузе враћа у клупску кошаку. Подсећања ради, прошлог лета је преузео Панатинаикос с којим је освојио Куп Грчке и пласирао се у четврфинале Евролиге. Ипак, то није задовољило челнике 'Зелених' који су му уручили отказ.

Баварски клуб одлучио се да задржи континуитет рада са српским стручњацима, што потврђује податак да ће управо "Сале Национале" наследити Светислава Пешића, који је за две и по године на клупи водио екипу до једне титуле шампиона Бундеслиге и кроз три учешћа у Евролиги.

Пешић ће остати у Бајерну, у улози саветника.

"Условно речено, једини проблем је био тај што је испред нашег стручњака био квалификациони турнир за Олимпијске игре, па није желео у конкретне преговоре да улази пре него што се заврши финална утакмица у Београду како би потпуно био концентрисан на, до тада најважније такмичење ове сезоне за српску репрезентацију".

"Тек кад је Србија извадила карту за Рио, Бајерн је кренуо “у напад” који је морао да буде изведен у најстрожој тајности, јер је још неколицина клубова била у ниском старту за Ђорђевића. Посао је одрађен са немачком упорношћу и прецизношћу. Уговорена је трогодишња сарадња, али је на крају остало само да се озваничи", објашњено је.

Ђорђевић је после сјајне играчке каријере први пут сео на клупу у јануару 2006, када је преузео миланску Олимпију и водио је годину и по.

Потом је 2011. постао тренер Бенетона и у њему се задржао годину дана. Прошле сезоне, након два лета на кормилу репрезентације Србије, вратио се клупској кошарци и водио Панатинаикос, који је под његовим вођством учествовао у плеј-офу Евролиге, након којег је уследио растанак.

Србија је под његовим вођством стигла до сребра на Мундобаскету у Шпанији пре две године, да би следеће завршила као четврта у Европи.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар