Novosti tvrde: Sale Đorđević je novi trener Bajerna!

Aleksandar Đorđević, selektor reprezentacije Srbije, biće predstavljen u nedelju kao novi trener minhenskog Bajerna, prenose Novosti.

Košarka 24.07.2016 | 09:15
Novosti tvrde: Sale Đorđević je novi trener Bajerna!
Kako se navodi, Đorđević će sa Bavarcima potpisati trogodišnji ugovor, dok će mu savetnik biti Svetislav Pešić, koji je predvodio ekipu u prethodne tri sezone.

Cela priča oko dolaska našeg stratega na klupu Minhenskog tima bila je prolongirana zbog kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, pošto Sale Nacionale nije želeo da ulazi u pregovore dok 'Orlovi' ne obezbede vizu za Rio de Žaneiro.

Dolaskom u Bajern, Đorđević se, posle kratke pauze vraća u klupsku košaku. Podsećanja radi, prošlog leta je preuzeo Panatinaikos s kojim je osvojio Kup Grčke i plasirao se u četvrfinale Evrolige. Ipak, to nije zadovoljilo čelnike 'Zelenih' koji su mu uručili otkaz.

Bavarski klub odlučio se da zadrži kontinuitet rada sa srpskim stručnjacima, što potvrđuje podatak da će upravo "Sale Nacionale" naslediti Svetislava Pešića, koji je za dve i po godine na klupi vodio ekipu do jedne titule šampiona Bundeslige i kroz tri učešća u Evroligi.

Pešić će ostati u Bajernu, u ulozi savetnika.

"Uslovno rečeno, jedini problem je bio taj što je ispred našeg stručnjaka bio kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, pa nije želeo u konkretne pregovore da ulazi pre nego što se završi finalna utakmica u Beogradu kako bi potpuno bio koncentrisan na, do tada najvažnije takmičenje ove sezone za srpsku reprezentaciju".

"Tek kad je Srbija izvadila kartu za Rio, Bajern je krenuo “u napad” koji je morao da bude izveden u najstrožoj tajnosti, jer je još nekolicina klubova bila u niskom startu za Đorđevića. Posao je odrađen sa nemačkom upornošću i preciznošću. Ugovorena je trogodišnja saradnja, ali je na kraju ostalo samo da se ozvaniči", objašnjeno je.

Đorđević je posle sjajne igračke karijere prvi put seo na klupu u januaru 2006, kada je preuzeo milansku Olimpiju i vodio je godinu i po.

Potom je 2011. postao trener Benetona i u njemu se zadržao godinu dana. Prošle sezone, nakon dva leta na kormilu reprezentacije Srbije, vratio se klupskoj košarci i vodio Panatinaikos, koji je pod njegovim vođstvom učestvovao u plej-ofu Evrolige, nakon kojeg je usledio rastanak.

Srbija je pod njegovim vođstvom stigla do srebra na Mundobasketu u Španiji pre dve godine, da bi sledeće završila kao četvrta u Evropi.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar