Хунгароринг: Розбергу пол у посљедњим секундама!

Лидер у генералном пласману Формуле 1, Нико Розберг, освојио је пол позицију за Велику награду Мађарске.

Остали спортови 24.07.2016 | 08:15
Хунгароринг: Розбергу пол у посљедњим секундама!
Немачки возач у болиду Мерцедеса је буквално у последњим секундима надмашио тимског колегу Луиса Хамилтона за 144 хиљадитинке секунде.

Британац је био на корак од трећег узастопног пола, седмог у сезони, иако је једва изборио место у последњем кругу квалификација.

Розберг ће после две трке коначно стартовати као први и покушати да задржи водећу позицију на табели, где има само бод више од Хамилтона.

Из другог стартног реда на Хунгарорингу крећу два Ред Була са Данијелом Рикардом и Максом Ферстапеном, а иза њу су Себастијан Фетел (Ферари) и Карлос Саинс Јуниор (Торо Росо).

Међу десет најбржих на квалификацијама су били још Фернандо Алонсо (Мекларен), Џенсон Батон (Мекларен), Нико Хилкенберг (Форс Индија) и Валтери Ботас (Вилијамс).

Након проблема са кишом у првих пола сата, квалификације су се захуктале већ у првом кругу, када су испали Маса, Магнусен, Палмер, Верлејн и Харјанто.

Уследила је још спектакуларнија борба у другој рунду, а Раиконен, Квјат, Грожан, Перес, Гутијерес и Наср нису успели да изборе последњи круг у који се са тек десетим временом једва провукао Хамилтон.

Међутим, актуелни шампион је тада "додао гас", кренуо у жестоку борбу са Розбергом, изгледало је да ће опет стићи до пола, али је Немац успео да у последњем минуту направи још један круг и неочекивано стигне до прве стартне позиције.

Једанаеста трка шампионата Формуле 1 за Велику награду Мађарске вози се у недељу од 14 часова на Хунгарорингу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар