Hungaroring: Rozbergu pol u posljednjim sekundama!

Lider u generalnom plasmanu Formule 1, Niko Rozberg, osvojio je pol poziciju za Veliku nagradu Mađarske.

Ostali sportovi 24.07.2016 | 08:15
Hungaroring: Rozbergu pol u posljednjim sekundama!
Nemački vozač u bolidu Mercedesa je bukvalno u poslednjim sekundima nadmašio timskog kolegu Luisa Hamiltona za 144 hiljaditinke sekunde.

Britanac je bio na korak od trećeg uzastopnog pola, sedmog u sezoni, iako je jedva izborio mesto u poslednjem krugu kvalifikacija.

Rozberg će posle dve trke konačno startovati kao prvi i pokušati da zadrži vodeću poziciju na tabeli, gde ima samo bod više od Hamiltona.

Iz drugog startnog reda na Hungaroringu kreću dva Red Bula sa Danijelom Rikardom i Maksom Ferstapenom, a iza nju su Sebastijan Fetel (Ferari) i Karlos Sains Junior (Toro Roso).

Među deset najbržih na kvalifikacijama su bili još Fernando Alonso (Meklaren), Dženson Baton (Meklaren), Niko Hilkenberg (Fors Indija) i Valteri Botas (Vilijams).

Nakon problema sa kišom u prvih pola sata, kvalifikacije su se zahuktale već u prvom krugu, kada su ispali Masa, Magnusen, Palmer, Verlejn i Harjanto.

Usledila je još spektakularnija borba u drugoj rundu, a Raikonen, Kvjat, Grožan, Peres, Gutijeres i Nasr nisu uspeli da izbore poslednji krug u koji se sa tek desetim vremenom jedva provukao Hamilton.

Međutim, aktuelni šampion je tada "dodao gas", krenuo u žestoku borbu sa Rozbergom, izgledalo je da će opet stići do pola, ali je Nemac uspeo da u poslednjem minutu napravi još jedan krug i neočekivano stigne do prve startne pozicije.

Jedanaesta trka šampionata Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske vozi se u nedelju od 14 časova na Hungaroringu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar