Сорош: ЕУ пријети смртоносни коктел

Коктел од Брегзита, миграционе кризе и могућег банкарског колапса може постати смртоносан за ЕУ, док светски финансијски систем стоји на прагу нових катаклизми, сматра амерички инвеститор Џорџ Сорош.

Свијет 23.07.2016 | 19:05
Сорош: ЕУ пријети смртоносни коктел
"Након Брегзита ЕУ прети смртна опасност“, рекао је Сорош за италијански лист "Коријере дела сера".

Европа, како је додао, може да преживи само ако се претвори у такав савез којем би желео да се прикључи Лондон и у којем не би били организовани „брегзити“.

Према његовим речима, миграциона криза у Европи је успорена након затварања балканске руте, али не треба мислити да ће ситуација остати стабилна, чак и ако се сада чини да Европљани нису против миграната.

Власти у Италији и другим земљама треба да покажу реалну спремност да решавају заједничке проблеме до којих је довела политика ЕУ према избеглицама.

"То је у потпуности питање политичке воље. ЕУ поседује нетакнуте ресурсе које може да искористи. Ако то сад не уради када се налази на граници живота и смрти, када ће?“, пита се амерички финансијер.

Сорош сматра и да је споразум између ЕУ и Турске сувише непоуздана база за нову политику ЕУ о избеглицама.

Како би преживела, ЕУ треба хитно да предузме одлучне мере, сматра милијардер, преноси Спутњик.

Пре свега, треба да буде формулисана јасна разлика између ЕУ и еврозоне.

Слаба карика саме еврозоне, према мишљењу Сороша, јесте Италија чије банке вапе за хитним оздрављењем. Он предлаже да се уведу санкције институционалним инвеститорима, а приватним да се надокнаде губици.

Осим тога, Сорош је као неопходне услове за преживљавање Европе означио поштовање финансијске дисциплине и правила банкарског савеза.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Др

23.07.2016 17:18

Све урадите супротно и то је најбоље за ЕУ. Не слусајте овог бандита, јер масони стоје иза свих криза...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

23.07.2016 18:04

Ала си му одбрусио а тек какви аргументи, и то све без ад хоминем односа према питању

Name

Хм

23.07.2016 18:02

Мислис

ОДГОВОРИТЕ
Name

зитто

23.07.2016 18:03

Прво нас чипујте , дајте нам ГМО храну , телефоне у руке да ловимо Покемоне . Ви водите рачуна о нафти и банкама , а нас можете , помоћу чипа , укључивати , искључивати , елиминисати колико хоћете и кад год пожелите . Ми се забављамо тражећи Покемоне , и не секирамо се јер ви бринете о нама !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

23.07.2016 23:11

Ми се не морамо позивати на Сороша, ми смо већ чиповани од стране наших(српских) политичара. Они нама шаљу поруке типа референдум, ми држава, ми смо један од најважнијих свјетских фактора, оно као пупак свијета итд. Када причаш о проблемима они одговарају да их сви у нашем окружењу имају. Добити кредит, то је успјех....А ми вјерујемо у то све и у свему и свакоме видимо непријатеља. То је наш чип и ново чиповање уствари није ни потребно.