Градоначелник купи јефтине политичке поене

Поводом најаве градоначелника Бијељине Миће Мићића да ће уступити возило за потребе болесника огласили су се из Покрета Успјешна Српска. У саопштењу се измедју осталог истиче:

Република Српска 23.07.2016 | 21:50
Градоначелник купи јефтине политичке поене
"Ми у Покрету Успјешна Српска разумијемо да господин Мићо Мићић жели да у сваком моменту буде на сваком мјесту, да буде дио свих друштвених дешавања у граду, и да се то прикаже на свим медијима, јер је он човјек који је стално у политичкој кампањи умјесто да своју градоначелничку функцију обавља као свој редован посао за који је изабран и плаћен од стране грађана", наводи се у саопштењу Покрета Успјешна Српска достављеном медијима.

"Ипак, и поред таквог његовог понашања, неке ствари не смију бити злопупотребљаване у политичке сврхе, а на штету достојанства човјека, достојанства које увијек мора бити заштићено и изнад свега. У том смислу и тумачимо његов гест такозване новчане помоћи од 100 КМ за дест корисника бијељинског Центра за хемодијализу и стављањем службеног аута тим људима на коришћење.

Ово посебно напомињемо из следећих разлога. Укупан број корисника Центра за дијализу је 295, а не 10, а Градоначелниково службено возило се и претходних година давало болесним суграђанима на коришћење, али само пар мјесеци пред изборе и служило је тој намјени само до окнчања избора, након чега је одузимано болесницима и враћано Градоначелнику.

Све ово показује лицемерје господина Мићића и његову неспособност да се на системски начин рјешавају проблеми социјалне природе у нашем граду. Још један покушај господина Мићића да преко болесних људи прикупи неколико јефтиних политичких поена је у најмању руку неморалан чин, и на најбољи начин одсликава његову неспособност и све негативности политике коју води", стоји у саопштењу. 

"Ми се слажемо да се социјални проблеми рјешавају системским путем и дугорочно, и да Градска управа Бијељине буде активно укључена у те програме. Али, изразито смо против да се ти проблеми рјешавају индивидуално и искључиво у сврху јефтине политичке промоције", наведено је у саопштењу Покрета Успјешна Српска.