Gradonačelnik kupi jeftine političke poene

Povodom najave gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića da će ustupiti vozilo za potrebe bolesnika oglasili su se iz Pokreta Uspješna Srpska. U saopštenju se izmedju ostalog ističe:

Republika Srpska 23.07.2016 | 21:50
Gradonačelnik kupi jeftine političke poene
"Mi u Pokretu Uspješna Srpska razumijemo da gospodin Mićo Mićić želi da u svakom momentu bude na svakom mjestu, da bude dio svih društvenih dešavanja u gradu, i da se to prikaže na svim medijima, jer je on čovjek koji je stalno u političkoj kampanji umjesto da svoju gradonačelničku funkciju obavlja kao svoj redovan posao za koji je izabran i plaćen od strane građana", navodi se u saopštenju Pokreta Uspješna Srpska dostavljenom medijima.

"Ipak, i pored takvog njegovog ponašanja, neke stvari ne smiju biti zlopupotrebljavane u političke svrhe, a na štetu dostojanstva čovjeka, dostojanstva koje uvijek mora biti zaštićeno i iznad svega. U tom smislu i tumačimo njegov gest takozvane novčane pomoći od 100 KM za dest korisnika bijeljinskog Centra za hemodijalizu i stavljanjem službenog auta tim ljudima na korišćenje.

Ovo posebno napominjemo iz sledećih razloga. Ukupan broj korisnika Centra za dijalizu je 295, a ne 10, a Gradonačelnikovo službeno vozilo se i prethodnih godina davalo bolesnim sugrađanima na korišćenje, ali samo par mjeseci pred izbore i služilo je toj namjeni samo do oknčanja izbora, nakon čega je oduzimano bolesnicima i vraćano Gradonačelniku.

Sve ovo pokazuje licemerje gospodina Mićića i njegovu nesposobnost da se na sistemski način rješavaju problemi socijalne prirode u našem gradu. Još jedan pokušaj gospodina Mićića da preko bolesnih ljudi prikupi nekoliko jeftinih političkih poena je u najmanju ruku nemoralan čin, i na najbolji način odslikava njegovu nesposobnost i sve negativnosti politike koju vodi", stoji u saopštenju. 

"Mi se slažemo da se socijalni problemi rješavaju sistemskim putem i dugoročno, i da Gradska uprava Bijeljine bude aktivno uključena u te programe. Ali, izrazito smo protiv da se ti problemi rješavaju individualno i isključivo u svrhu jeftine političke promocije", navedeno je u saopštenju Pokreta Uspješna Srpska.