Самоубилачки напад џихадиста у Кабулу

Најмање 20 особа је погинуло, а око 160 рањено данас у бомбашком нападу током демонстрација припадника шиитске хазарске мањине у Кабулу, саопштило је авганистанско Министарство здравља.

Свијет 23.07.2016 | 16:50
Самоубилачки напад џихадиста у Кабулу
"Погинуло је најмање 20, а рањено 160 особа, али то није коначан биланс и број жртава ће вероватно бити већи", наводи се у саопштењу.

Портпарол Министарства раније је агенцији Франс прес рекао да је у болницу у близини места напада пребачено "најмање 50 мртвих и рањених".

Агенција Франс прес наводи да је пре напада дошло до сукоба демонстраната и полиције, која је раније затворила улице како би спречила окупљене да придју центру Кабула. 

Исламска држава преузела је одговорност за данашњи напад у Кабулу бомбаша самоубице на велику групу демонстраната, припадника мањинских Хазара у Авганистану, у којем је страдало најмање 29 и рањено 142 људи.



Ројтерс преноси да је саопштење Исламске државе објавила њена новинска агенција Амак.



Агенција наводи да се на фотографијама, које су објављене на друштвеним медијима, виде тела на месту експлозије, недалеко од места где је хиљаде људи протестовало због трасе планираног далековода, вредног више милиона долара.

Коментари / 0

Оставите коментар