Samoubilački napad džihadista u Kabulu

Najmanje 20 osoba je poginulo, a oko 160 ranjeno danas u bombaškom napadu tokom demonstracija pripadnika šiitske hazarske manjine u Kabulu, saopštilo je avganistansko Ministarstvo zdravlja.

Svijet 23.07.2016 | 16:50
Samoubilački napad džihadista u Kabulu
"Poginulo je najmanje 20, a ranjeno 160 osoba, ali to nije konačan bilans i broj žrtava će verovatno biti veći", navodi se u saopštenju.

Portparol Ministarstva ranije je agenciji Frans pres rekao da je u bolnicu u blizini mesta napada prebačeno "najmanje 50 mrtvih i ranjenih".

Agencija Frans pres navodi da je pre napada došlo do sukoba demonstranata i policije, koja je ranije zatvorila ulice kako bi sprečila okupljene da pridju centru Kabula. 

Islamska država preuzela je odgovornost za današnji napad u Kabulu bombaša samoubice na veliku grupu demonstranata, pripadnika manjinskih Hazara u Avganistanu, u kojem je stradalo najmanje 29 i ranjeno 142 ljudi.



Rojters prenosi da je saopštenje Islamske države objavila njena novinska agencija Amak.



Agencija navodi da se na fotografijama, koje su objavljene na društvenim medijima, vide tela na mestu eksplozije, nedaleko od mesta gde je hiljade ljudi protestovalo zbog trase planiranog dalekovoda, vrednog više miliona dolara.

Komentari / 0

Ostavite komentar