Бијељина: Враћени на посао стари начелници

На старе функције у Градској управи у Бијељини враћена су још двојица раније смијењених начелника одјељења. Пресудом Окружног суда на посао враћени су Славиша Савић, начелник Одјељења за борачку и инвалидску заштиту, и Славко Башић, начелник Одјељења за друштвене дјелатности, који су смијењени након формирања нове скупштинске већине у мају, рекао је градоначелник Мићо Мићић.

Република Српска 23.07.2016 | 21:55
Бијељина: Враћени на посао стари начелници
Он је истакао да очекује да ће и око 60 смијењених службеника бити враћени на посао, као и смијењени директори градских агенција и предузећа. Према његовим ријечима, нова скупштинска већина у Бијељини је легална, али је спорна скупштинска Комисија за избор и именовања.

Мићић је новој скупштинској већини замјерио и то што се баве смјенама, а не желе да ријеше битне проблеме попут завршетка Центра за социјални рад и ускраћивање куповине земљишта у Индустријској зони 2.



У обраћању новинарима, Славиша Савић рекао је да нико од смијењених службеника није оштетио градски буџет ни за марку и да тврди да нису примали плате док су након смјене били на позицијама савјетника у градској управи,за разлику од новопостављених начелника који су примали плату а нису радили ништа.

Градоначелник Мићић је најавио и да ће шалтер-сала градске управе у Бијељини од наредног викенда радити и суботом, како би били на услузи бројним грађанима који током љета долазе из дијаспоре,  апелујући да исто учине и остале службе за издавање докумената попут ЦИПС-а и Грунтовнице.

Градоначелник Бијељине је такође рекао да су од сада на располагању службени аутомобили из кабинета градоначелника за потребе превоза пацијента у друге медицинске центре, уколико не могу да обезбиједе санитетско возило.



БН телевизија