Bijeljina: Vraćeni na posao stari načelnici

Na stare funkcije u Gradskoj upravi u Bijeljini vraćena su još dvojica ranije smijenjenih načelnika odjeljenja. Presudom Okružnog suda na posao vraćeni su Slaviša Savić, načelnik Odjeljenja za boračku i invalidsku zaštitu, i Slavko Bašić, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti, koji su smijenjeni nakon formiranja nove skupštinske većine u maju, rekao je gradonačelnik Mićo Mićić.

Republika Srpska 23.07.2016 | 21:55
Bijeljina: Vraćeni na posao stari načelnici
On je istakao da očekuje da će i oko 60 smijenjenih službenika biti vraćeni na posao, kao i smijenjeni direktori gradskih agencija i preduzeća. Prema njegovim riječima, nova skupštinska većina u Bijeljini je legalna, ali je sporna skupštinska Кomisija za izbor i imenovanja.

Mićić je novoj skupštinskoj većini zamjerio i to što se bave smjenama, a ne žele da riješe bitne probleme poput završetka Centra za socijalni rad i uskraćivanje kupovine zemljišta u Industrijskoj zoni 2.



U obraćanju novinarima, Slaviša Savić rekao je da niko od smijenjenih službenika nije oštetio gradski budžet ni za marku i da tvrdi da nisu primali plate dok su nakon smjene bili na pozicijama savjetnika u gradskoj upravi,za razliku od novopostavljenih načelnika koji su primali platu a nisu radili ništa.

Gradonačelnik Mićić je najavio i da će šalter-sala gradske uprave u Bijeljini od narednog vikenda raditi i subotom, kako bi bili na usluzi brojnim građanima koji tokom ljeta dolaze iz dijaspore,  apelujući da isto učine i ostale službe za izdavanje dokumenata poput CIPS-a i Gruntovnice.

Gradonačelnik Bijeljine je takođe rekao da su od sada na raspolaganju službeni automobili iz kabineta gradonačelnika za potrebe prevoza pacijenta u druge medicinske centre, ukoliko ne mogu da obezbijede sanitetsko vozilo.



BN televizija