Барселона се не зауставља - ту је и нападач!

Није РВП, ни Гамеиро, ни Гомез већ - Вијето! Договор је постигнут, потпис у наредних 48 сати!

Фудбал 23.07.2016 | 19:00
Барселона се не зауставља - ту је и нападач!
Барселона има нападача!

Лионел Меси, Нејмар и Луис Суарез врло брзо добиће друштво у самом срцу напада, а иако се последњих дана, па и недеља спекулисало да би то могао да буде неко од голгетера старог кова - Робин ван Перси, Марио Гомез или Кевин Гамеиро, каталонског гиганта појачаће Лусијано Вијето!

После куповине, тачније отимачине Андреа Гомеса Реалу у временском периоду од само пола сата, Барселона је ноћ касније договорила још један велики трансфер који се уклапа у визијуЛуиса Енрикеа о значајном подмлађивању састава и увођењу у систем у правом тренутку. Али, велика тајна чувана је до раних јутарњих часова, када су новинари угледног Мундо Депортива стигли до потврде да је постигнут договор на трансфер вредан 22.000.000 евра. Тако ће се испунити и велика жеља Луису Суарезу, који је за партнера у нападу пожелео управо младог Аргентинца.

Мада је Атлетико првобитно затезао и кочио преговоре са Каталонцима, на крају је Дијего Симеоне ипак спустио ручну и дозволио сународнику да напусти Висенте Калдерон. Симеоне је највише оклевао због чињенице да Вијету није пружио праву шансу откако је прошлог лета потписао из Виљареала за 20.000.000 евра, па је желео више да га укључи у тимске акције ове сезоне. Међутим, Барселона је била довољно упорна и добила играча по Енрикеовомукусу. 

Мада је Робин ван Перси заиста био прва опција, у Барселони су се водили мишљу да треба да се настави са јачањем младих снага, а Вијето ће велику помоћ на новом задатку имати у искусном Аргентинцу - Лионелу Месију. Њих двојица су иначе велики пријатељи, а прошлог лета су заједно ишли на одмор и посетили истог нутриционисту како би добили прави режим исхране. 

Иначе, Енрикеов нови пик требало би идеално да се уклопи у Барселонин систем пошто је у питању класичан скорер који воли игру кратких додавања. Међутим, прошле сезоне није имао среће - постигао је само један гол у деветнаест утакмица у дресу Јорганџија, укључујући и чињеницу да је дванаест пута био стартер. 

Сада велико питање остаје да ли ће Вијето отпутовати са Атлетиком у Аустралију на почетак припрема, пошто је лет заказан за ноћ између понедељка и уторка. Према последњих информацијама трансфер би требало да буде завршен у наредних 48 сати.

Барселона је овог лета већ довела Умтитија, Дениса, Диња, Гомеса и сада Вијета. Све момци од по 22 године.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар