Barselona se ne zaustavlja - tu je i napadač!

Nije RVP, ni Gameiro, ni Gomez već - Vijeto! Dogovor je postignut, potpis u narednih 48 sati!

Fudbal 23.07.2016 | 19:00
Barselona se ne zaustavlja - tu je i napadač!
Barselona ima napadača!

Lionel Mesi, Nejmar i Luis Suarez vrlo brzo dobiće društvo u samom srcu napada, a iako se poslednjih dana, pa i nedelja spekulisalo da bi to mogao da bude neko od golgetera starog kova - Robin van Persi, Mario Gomez ili Kevin Gameiro, katalonskog giganta pojačaće Lusijano Vijeto!

Posle kupovine, tačnije otimačine Andrea Gomesa Realu u vremenskom periodu od samo pola sata, Barselona je noć kasnije dogovorila još jedan veliki transfer koji se uklapa u vizijuLuisa Enrikea o značajnom podmlađivanju sastava i uvođenju u sistem u pravom trenutku. Ali, velika tajna čuvana je do ranih jutarnjih časova, kada su novinari uglednog Mundo Deportiva stigli do potvrde da je postignut dogovor na transfer vredan 22.000.000 evra. Tako će se ispuniti i velika želja Luisu Suarezu, koji je za partnera u napadu poželeo upravo mladog Argentinca.

Mada je Atletiko prvobitno zatezao i kočio pregovore sa Kataloncima, na kraju je Dijego Simeone ipak spustio ručnu i dozvolio sunarodniku da napusti Visente Kalderon. Simeone je najviše oklevao zbog činjenice da Vijetu nije pružio pravu šansu otkako je prošlog leta potpisao iz Viljareala za 20.000.000 evra, pa je želeo više da ga uključi u timske akcije ove sezone. Međutim, Barselona je bila dovoljno uporna i dobila igrača po Enrikeovomukusu. 

Mada je Robin van Persi zaista bio prva opcija, u Barseloni su se vodili mišlju da treba da se nastavi sa jačanjem mladih snaga, a Vijeto će veliku pomoć na novom zadatku imati u iskusnom Argentincu - Lionelu Mesiju. Njih dvojica su inače veliki prijatelji, a prošlog leta su zajedno išli na odmor i posetili istog nutricionistu kako bi dobili pravi režim ishrane. 

Inače, Enrikeov novi pik trebalo bi idealno da se uklopi u Barselonin sistem pošto je u pitanju klasičan skorer koji voli igru kratkih dodavanja. Međutim, prošle sezone nije imao sreće - postigao je samo jedan gol u devetnaest utakmica u dresu Jorgandžija, uključujući i činjenicu da je dvanaest puta bio starter. 

Sada veliko pitanje ostaje da li će Vijeto otputovati sa Atletikom u Australiju na početak priprema, pošto je let zakazan za noć između ponedeljka i utorka. Prema poslednjih informacijama transfer bi trebalo da bude završen u narednih 48 sati.

Barselona je ovog leta već dovela Umtitija, Denisa, Dinja, Gomesa i sada Vijeta. Sve momci od po 22 godine.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar