Сале о "прецртавању играча": То је одвратан осјећај...!

"Ја према свима њима гајим искрена осећања. Не као тренер-играч, већ нека потпуно друга. И они то осећају. Зато је мени много теже када морам да донесем оваквку одлуку", казао је селектор Саша Ђорђевић након одабира 12 путника за Рио.

Кошарка 23.07.2016 | 15:15
Сале о "прецртавању играча": То је одвратан осјећај...!
У петак увече Саша Ђорђевић је донео коначну одлуку о путницима за Рио де Жанеиро.

Селектор репрезентације Србије одлучио се да од 14 кандидата, колико их тренутно борави и тренира на Копаонику, на Олимпијске игре не поведе двојицу најмлађих - Немању Дангубића и Марка Гудурића. Место младог крила Црвене звезде Немање Дангубића, који је учествовао на квалификационом турниру, заузео је Милан Мачван, који се опоравио од повреде

Селектору није било нимало лако да донесе одлуку, а истиче да му је било тешко да саопшти "отписанима".

"То је одвратан, ружан...уопште није леп осећај", рекао је Саша Ђорђевић новинарима на Копаонику, а преноси "Спортски журнал".

"Хемија" између њега и играча је на високом нивоу, што се види и по резултатима, па му је било посебно тешко да је саопшти, али је неко морао да буде "прецртан". Таква су правила.

"Ја према свима њима гајим искрена осећања. Не као тренер-играч, већ нека потпуно друга. И они то осећају. Зато је мени много теже када морам да донесем оваквку одлуку".

Истиче да су услови у којима је морао да донесе одлуку потпуно другачији од свих са којим се до сада сусретао и да је проблем био у томе што није стигао све играче да "испроба" на утакмицама јер није било места за експериментисање.

"Ово је била потпуно атипична година. За разлику од претходних припрема, сада просто није било шансе да се неко наметне. Нисмо имали ни када на утакмицама да их пустимо, нити на тренингу, где смо убрзано морали да се уигравамо за овај турнир. После њега нисмо имали утакмице".

Повреда Немање Бјелице, а пре тога отказивање Бобана Марјановића пред турнир у Београду, потпуно су промениле његове идеје откако је одлучио да новинарима саопшти шири списак репрезентативаца.

"Врло је нефер, али тако је како је. Човек има једну идеју, а онда се десила та повреда Бјелица, која је посебна ствар и која је у свему овоме била непланирана. Искрен да будем, већ смо имали одређену слику како би требало да изгледа костур репрезентације. Веома мало је било простора за неку промену која би била драстична. Иако би сигурно била заслужена, јер сви момоцми којуи су били овде и прошли овај цикус, заслужују да буду ту", казао је Ђорђевић и додао да је "одабраних 12 заслужило да им Олимпијске игре буду својеврстан печат улога у репрезентацији".

Међутим, истиче да за Дангубића и Гудурића "врата нису затворена", те да их очекује на окупљањима репрезентације већ од наредног циклуса. Србија ће на Олимпијским играма играти у групи са САД, Венецуелом, Француском, Кином и Аустралијом, а пре почетка турнира (6. август) очекују нас пријатељски мечеви са Аргентином, Хрватском и Француском.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар