Sale o "precrtavanju igrača": To je odvratan osjećaj...!

"Ja prema svima njima gajim iskrena osećanja. Ne kao trener-igrač, već neka potpuno druga. I oni to osećaju. Zato je meni mnogo teže kada moram da donesem ovakvku odluku", kazao je selektor Saša Đorđević nakon odabira 12 putnika za Rio.

Košarka 23.07.2016 | 15:15
Sale o "precrtavanju igrača": To je odvratan osjećaj...!
U petak uveče Saša Đorđević je doneo konačnu odluku o putnicima za Rio de Žaneiro.

Selektor reprezentacije Srbije odlučio se da od 14 kandidata, koliko ih trenutno boravi i trenira na Kopaoniku, na Olimpijske igre ne povede dvojicu najmlađih - Nemanju Dangubića i Marka Gudurića. Mesto mladog krila Crvene zvezde Nemanje Dangubića, koji je učestvovao na kvalifikacionom turniru, zauzeo je Milan Mačvan, koji se oporavio od povrede

Selektoru nije bilo nimalo lako da donese odluku, a ističe da mu je bilo teško da saopšti "otpisanima".

"To je odvratan, ružan...uopšte nije lep osećaj", rekao je Saša Đorđević novinarima na Kopaoniku, a prenosi "Sportski žurnal".

"Hemija" između njega i igrača je na visokom nivou, što se vidi i po rezultatima, pa mu je bilo posebno teško da je saopšti, ali je neko morao da bude "precrtan". Takva su pravila.

"Ja prema svima njima gajim iskrena osećanja. Ne kao trener-igrač, već neka potpuno druga. I oni to osećaju. Zato je meni mnogo teže kada moram da donesem ovakvku odluku".

Ističe da su uslovi u kojima je morao da donese odluku potpuno drugačiji od svih sa kojim se do sada susretao i da je problem bio u tome što nije stigao sve igrače da "isproba" na utakmicama jer nije bilo mesta za eksperimentisanje.

"Ovo je bila potpuno atipična godina. Za razliku od prethodnih priprema, sada prosto nije bilo šanse da se neko nametne. Nismo imali ni kada na utakmicama da ih pustimo, niti na treningu, gde smo ubrzano morali da se uigravamo za ovaj turnir. Posle njega nismo imali utakmice".

Povreda Nemanje Bjelice, a pre toga otkazivanje Bobana Marjanovića pred turnir u Beogradu, potpuno su promenile njegove ideje otkako je odlučio da novinarima saopšti širi spisak reprezentativaca.

"Vrlo je nefer, ali tako je kako je. Čovek ima jednu ideju, a onda se desila ta povreda Bjelica, koja je posebna stvar i koja je u svemu ovome bila neplanirana. Iskren da budem, već smo imali određenu sliku kako bi trebalo da izgleda kostur reprezentacije. Veoma malo je bilo prostora za neku promenu koja bi bila drastična. Iako bi sigurno bila zaslužena, jer svi momocmi kojui su bili ovde i prošli ovaj cikus, zaslužuju da budu tu", kazao je Đorđević i dodao da je "odabranih 12 zaslužilo da im Olimpijske igre budu svojevrstan pečat uloga u reprezentaciji".

Međutim, ističe da za Dangubića i Gudurića "vrata nisu zatvorena", te da ih očekuje na okupljanjima reprezentacije već od narednog ciklusa. Srbija će na Olimpijskim igrama igrati u grupi sa SAD, Venecuelom, Francuskom, Kinom i Australijom, a pre početka turnira (6. avgust) očekuju nas prijateljski mečevi sa Argentinom, Hrvatskom i Francuskom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar