Видео: Американци разбили Аргентинце 37 разлике!

Стани, Дрим тим без милости гази! Аргентина је смрвљена у Лас Вегасу! Страшан почетак САД на путу до Рија!

Кошарка 23.07.2016 | 13:45
Видео: Американци разбили Аргентинце 37 разлике!
Кошаркаши САД убедљиво су савладали селекцију Аргентине 111:74, у припремном мечу за Олимпијске игре.

Нема Леброна Џејмс, Стефа Карија и Расела Вестбрука? Нема проблема. Дрим тим и овако немилице – гази. Тако је амерички јасно свима ставио до знања већ у првој припремној утакмици за Олимпијске игре у Рију, у којој је Аргентина прегажена са 37 поена разлике – 111:74 (32:14, 24:19, 24:24, 31:17).

Мало ко је могао да очекује другачији исход у америчком дому у Лас Вегасу, али већ сада је јасно да би армада Мајка Кжижевског могла лако да се прошета до још једног златног олимпијског одличја, трећег у низу.

НБА звезде је предводио Кевин Дурент са 23 поена, а најбоље су га пратили Демаркус Казинс са дабл-даблом од 14 поена и 15 скокова, за свега 16 минута на паркету

Резервиста Пол Џорџ је убацио 18 поена (7/11 из игре), а Американци су погодили тек 14 од чак 41 шута за три поена.

"Важно је ући у форму, играчи нису на нивоу на којем ће бити. Али имамо доста снаге у рекету", рекао је слектор САД Мајк Кшишевски.

Дурент је први пут добио шансу да заигра са новим саиграчима из Голден Стејт Вориорса Клејом Томпсоном и Дрејмондом Грином, а у тиму је био и Кармело Ентони, први кошаркаш који би могао освојити треће олимпијско злато.

С друге стране, ветерански тим "гаучоса" је предводио Андрес Ноћиони са 15 поена, док је Ману Ђинобили додао 11.

Сједињене Америчке Државе имају пред собом још четири припремне утакмице до путовања у Рио – са Кином 25. и 26. јула, потом следи дуел са Венецуелом 29. јула и онда генерална проба са Нигеријом 1. августа.

САД ће у Рију играти у Групи А са Србијом, Француском, Кином, Аустралијом и Венецуелом, док је Аргентина у Групи Б са Шпанијом, Литванијом, Хрватском, Бразилом и Нигеријом.

Турнир почиње 6. августа, а финале је 21.



Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар