Video: Amerikanci razbili Argentince 37 razlike!

Stani, Drim tim bez milosti gazi! Argentina je smrvljena u Las Vegasu! Strašan početak SAD na putu do Rija!

Košarka 23.07.2016 | 13:45
Video: Amerikanci razbili Argentince 37 razlike!
Košarkaši SAD ubedljivo su savladali selekciju Argentine 111:74, u pripremnom meču za Olimpijske igre.

Nema Lebrona Džejms, Stefa Karija i Rasela Vestbruka? Nema problema. Drim tim i ovako nemilice – gazi. Tako je američki jasno svima stavio do znanja već u prvoj pripremnoj utakmici za Olimpijske igre u Riju, u kojoj je Argentina pregažena sa 37 poena razlike – 111:74 (32:14, 24:19, 24:24, 31:17).

Malo ko je mogao da očekuje drugačiji ishod u američkom domu u Las Vegasu, ali već sada je jasno da bi armada Majka Kžiževskog mogla lako da se prošeta do još jednog zlatnog olimpijskog odličja, trećeg u nizu.

NBA zvezde je predvodio Kevin Durent sa 23 poena, a najbolje su ga pratili Demarkus Kazins sa dabl-dablom od 14 poena i 15 skokova, za svega 16 minuta na parketu

Rezervista Pol Džordž je ubacio 18 poena (7/11 iz igre), a Amerikanci su pogodili tek 14 od čak 41 šuta za tri poena.

"Važno je ući u formu, igrači nisu na nivou na kojem će biti. Ali imamo dosta snage u reketu", rekao je slektor SAD Majk Kšiševski.

Durent je prvi put dobio šansu da zaigra sa novim saigračima iz Golden Stejt Voriorsa Klejom Tompsonom i Drejmondom Grinom, a u timu je bio i Karmelo Entoni, prvi košarkaš koji bi mogao osvojiti treće olimpijsko zlato.

S druge strane, veteranski tim "gaučosa" je predvodio Andres Noćioni sa 15 poena, dok je Manu Đinobili dodao 11.

Sjedinjene Američke Države imaju pred sobom još četiri pripremne utakmice do putovanja u Rio – sa Kinom 25. i 26. jula, potom sledi duel sa Venecuelom 29. jula i onda generalna proba sa Nigerijom 1. avgusta.

SAD će u Riju igrati u Grupi A sa Srbijom, Francuskom, Kinom, Australijom i Venecuelom, dok je Argentina u Grupi B sa Španijom, Litvanijom, Hrvatskom, Brazilom i Nigerijom.

Turnir počinje 6. avgusta, a finale je 21.



Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar