Новак добио ривале у Торонту - лака титула?!

Раније су од турнира у Торонту одустали Енди Мари, Рафаел Надал и Роџер Федерер, а тек када је Новак добио имена противника - чини се да је ово један од најлакших турнира на којима је учествовао у последње време.

Тенис 23.07.2016 | 12:15
Новак добио ривале у Торонту - лака титула?!
Чини се лагано, али да ли ће тако и бити?

Први тенисер света Новак Ђоковић биће слободан у првом колу Роџерс купа, док у другом чека победника дуела Дмитри Турсунов (Русија) - Жил Милер (Луксембург), саопштили су организатори овог турнира.

У истом костуру са српским тенисером су Томаш Бердих, Милош Раонић, Џон Изнер, док су у другом Доминик Тим, Стан Вавринка и Кеји Нишикори. Уколико би пролазили само играчи са бољим ренкингом, онда би Новаков пут до "краја" изгледао овако.

1. коло - слободан
2. коло - Милер
3. коло - Пер
четвртфинале - Бердих
полуфинале - Раонић
финале - Вавринка

Србија ће у Торонту имати још једног представника, пошто се Виктор Троицки на старту састаје са Кевином Андерсоном из Јужне Африке.

Турнир у Канади игра се од 25. до 31. јула, а укупан наградни фонд износи 4,6 милиона долара.

Прошле сезоне титулу је освојио Британац Енди Мари победом у финалу над Ђоковићем, али ове сезоне не учествује на турниру, као ни Рафаел Надал и Роџер Федерер који су отказали своје учешће како би се припремили за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

Најбољи српски тенисер је укупно три пута тријумфовао на овом турниру, а последњи пут 2013. године. Далеко је од најуспешнијег Ивана Лендла који је "рекордер" на овом турниру са чак шест титула.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар