Novak dobio rivale u Torontu - laka titula?!

Ranije su od turnira u Torontu odustali Endi Mari, Rafael Nadal i Rodžer Federer, a tek kada je Novak dobio imena protivnika - čini se da je ovo jedan od najlakših turnira na kojima je učestvovao u poslednje vreme.

Tenis 23.07.2016 | 12:15
Novak dobio rivale u Torontu - laka titula?!
Čini se lagano, ali da li će tako i biti?

Prvi teniser sveta Novak Đoković biće slobodan u prvom kolu Rodžers kupa, dok u drugom čeka pobednika duela Dmitri Tursunov (Rusija) - Žil Miler (Luksemburg), saopštili su organizatori ovog turnira.

U istom kosturu sa srpskim teniserom su Tomaš Berdih, Miloš Raonić, Džon Izner, dok su u drugom Dominik Tim, Stan Vavrinka i Keji Nišikori. Ukoliko bi prolazili samo igrači sa boljim renkingom, onda bi Novakov put do "kraja" izgledao ovako.

1. kolo - slobodan
2. kolo - Miler
3. kolo - Per
četvrtfinale - Berdih
polufinale - Raonić
finale - Vavrinka

Srbija će u Torontu imati još jednog predstavnika, pošto se Viktor Troicki na startu sastaje sa Kevinom Andersonom iz Južne Afrike.

Turnir u Kanadi igra se od 25. do 31. jula, a ukupan nagradni fond iznosi 4,6 miliona dolara.

Prošle sezone titulu je osvojio Britanac Endi Mari pobedom u finalu nad Đokovićem, ali ove sezone ne učestvuje na turniru, kao ni Rafael Nadal i Rodžer Federer koji su otkazali svoje učešće kako bi se pripremili za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Najbolji srpski teniser je ukupno tri puta trijumfovao na ovom turniru, a poslednji put 2013. godine. Daleko je od najuspešnijeg Ivana Lendla koji je "rekorder" na ovom turniru sa čak šest titula.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar