Умаг: Џумхур без "италијанске освете" и 1/2-финала!

Најбољи бх. тенисер заустављен у четвртфиналу Цроатиа Опена. Фабио Фоњини славио 2:1 (4:6, 6:1, 6:1).

Тенис 22.07.2016 | 22:00
Умаг: Џумхур без "италијанске освете" и 1/2-финала!
Италијан Фабио Фоњини, 39. играч свијета, прошле године на Цроатиа опену био је непремостива препрека за Дамира Џумхура. У другом колу славио је 2:0 и елиминисао најбољег бх. тенисера, а Сарајлија ни ове године није успио да се освети.

ФАБИО ФОЊИНИ - ДАМИР ЏУМХУР 2:1 (4:6, 6:1 6:1)

У првом сету изгледало би да би Џумхур могао доћи до изједначења и елиминисати четвртог носиоца турнира. Двадесет минута борбе било је потребно Дамиру да поведе 1:0 у сетовима (6:3), али то је било све од бх. представника на турниру у Хрватској.

У наредна два сета Џумхур је освојио тек два гема. Нервоза је учинила своје, а фаворизовани Италијан није пропустио прилику да убједљиво ријеши меч у своју корист.

Фоњини ће у полуфиналу АТП Умага играти против Португалца Елијаса, који је данас био бољи од шпанског тенисера Пабла Карера Буста, два пута по 6:4.

ПРВИ СЕТ

Од десет гемова, публика у Умагу видјела је чак пет брејкова (Џумхур - Фоњини 3:2).

Дамир је сјајном игром већ на почетку сета одузео сервис ривалу, али је Италијан узвратио истом мјером. У наредна два гема тенисери су сачували своје сервисе, да би у наредна два виђено још толико брејкова! На 2:2, Џумхур је имао три брејк лопте, искористио трећу, да би Фоњини експресно вратио брејк и изјендачио на 3:3.

Пресликана ситуација и у наставку првог сета. Два гема без брејка, затим одлична игра и вођство Џумхура 5:4 након новог, трећег брејка, а онда други везани гем и крај првог сета, 4:6!Дамир води 1:0 у сетовима!

ДРУГИ СЕТ

Дамиров дебакл у другом сету!

За разлику од прве дионице меча, италијански тенисер фуриозно је кренуо у другој. С друге стране, бх. играчу ништа није полазило за руком.

Након сигурног сервиса, Фоњини је стигао до поена и на Џумхуров сервис, а онда и потврдио брејк, па освојио још један на свој сервис. Са четири везана гема направио је огромну разлику, коју Дамир није успио стигне. На 0:4, Џумхур је има три брејк прилике, али се Фоњини спасио и освојио пети узастопни гем.

Све што је Џумхур успио је утјешни гем за 1:5, након чега је услиједила велика борба у седмом гему. имао је Џумхур неколико прилика да освоји други гем, али је Италијан на крају ипак сачувао свој сервис за 6:1 и изједначење у сетовима.

ТРЕЋИ СЕТ

Почетак трећег сета подсјетио је на отварање меча. Стартни брејк Фоњинија експресно је неутралисао Џумхур, али је Италијан поново нанизао три гема и дошао на корак од пласмана међу четири најбоља у Умагу.

Нервозни Џумхур није имао одговор.

Фоњини је вјешто користио сваку грешку Сарајлије, освојио још два гема, те идентичним резултатом 6:1 као у другом сету дошао до побједе и пласирао се у полуфинале.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар