Umag: Džumhur bez "italijanske osvete" i 1/2-finala!

Najbolji bh. teniser zaustavljen u četvrtfinalu Croatia Opena. Fabio Fonjini slavio 2:1 (4:6, 6:1, 6:1).

Tenis 22.07.2016 | 22:00
Umag: Džumhur bez "italijanske osvete" i 1/2-finala!
Italijan Fabio Fonjini, 39. igrač svijeta, prošle godine na Croatia openu bio je nepremostiva prepreka za Damira Džumhura. U drugom kolu slavio je 2:0 i eliminisao najboljeg bh. tenisera, a Sarajlija ni ove godine nije uspio da se osveti.

FABIO FONJINI - DAMIR DŽUMHUR 2:1 (4:6, 6:1 6:1)

U prvom setu izgledalo bi da bi Džumhur mogao doći do izjednačenja i eliminisati četvrtog nosioca turnira. Dvadeset minuta borbe bilo je potrebno Damiru da povede 1:0 u setovima (6:3), ali to je bilo sve od bh. predstavnika na turniru u Hrvatskoj.

U naredna dva seta Džumhur je osvojio tek dva gema. Nervoza je učinila svoje, a favorizovani Italijan nije propustio priliku da ubjedljivo riješi meč u svoju korist.

Fonjini će u polufinalu ATP Umaga igrati protiv Portugalca Elijasa, koji je danas bio bolji od španskog tenisera Pabla Karera Busta, dva puta po 6:4.

PRVI SET

Od deset gemova, publika u Umagu vidjela je čak pet brejkova (Džumhur - Fonjini 3:2).

Damir je sjajnom igrom već na početku seta oduzeo servis rivalu, ali je Italijan uzvratio istom mjerom. U naredna dva gema teniseri su sačuvali svoje servise, da bi u naredna dva viđeno još toliko brejkova! Na 2:2, Džumhur je imao tri brejk lopte, iskoristio treću, da bi Fonjini ekspresno vratio brejk i izjendačio na 3:3.

Preslikana situacija i u nastavku prvog seta. Dva gema bez brejka, zatim odlična igra i vođstvo Džumhura 5:4 nakon novog, trećeg brejka, a onda drugi vezani gem i kraj prvog seta, 4:6!Damir vodi 1:0 u setovima!

DRUGI SET

Damirov debakl u drugom setu!

Za razliku od prve dionice meča, italijanski teniser furiozno je krenuo u drugoj. S druge strane, bh. igraču ništa nije polazilo za rukom.

Nakon sigurnog servisa, Fonjini je stigao do poena i na Džumhurov servis, a onda i potvrdio brejk, pa osvojio još jedan na svoj servis. Sa četiri vezana gema napravio je ogromnu razliku, koju Damir nije uspio stigne. Na 0:4, Džumhur je ima tri brejk prilike, ali se Fonjini spasio i osvojio peti uzastopni gem.

Sve što je Džumhur uspio je utješni gem za 1:5, nakon čega je uslijedila velika borba u sedmom gemu. imao je Džumhur nekoliko prilika da osvoji drugi gem, ali je Italijan na kraju ipak sačuvao svoj servis za 6:1 i izjednačenje u setovima.

TREĆI SET

Početak trećeg seta podsjetio je na otvaranje meča. Startni brejk Fonjinija ekspresno je neutralisao Džumhur, ali je Italijan ponovo nanizao tri gema i došao na korak od plasmana među četiri najbolja u Umagu.

Nervozni Džumhur nije imao odgovor.

Fonjini je vješto koristio svaku grešku Sarajlije, osvojio još dva gema, te identičnim rezultatom 6:1 kao u drugom setu došao do pobjede i plasirao se u polufinale.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar